Verdidebatt

"Moralpoliti"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I gårsdagens papirutgave av Vårt Land har Trond Ali Linstad, en norsk konvertitt og profilert muslim, et lite leserinnlegg og replikk vedr. en debatt om "Moralpoliti".  Han mener at moralpoliti som prinsipp ikke er noe galt i.  En to tre eksempler på at han selv har grepet inn i situasjoner legger han ved som underbygging av dette.                                                                                                      Det er flott at noen griper inn og sier fra når det foregår usømmelige ting både i snakk og adferd,- mange trenger nok en slik påminnelse,  Likevel, å sette politi inn i dette med faste oppdrag i å snakke til folk, kanskje ikledd en eller annen "moraluniform" må en vel være muslim for å ønske.

En av sine gode eksempler stusser jeg nok litt på.  En enslig kvinne sitter på en kafe og pimper i seg øl. En liten datter kryper omkring på gulvet uten oppsyn. Ved det tredje ølglasset, nøye opptalt og vurdert, går han bort til henne og gir henne en skjennepreken. Som han sier: "Jeg snakker til morenogså, ergerlig og indignert"  Jeg vet ikke om Koranen tilskynder ham til å gjøre dette.  Men Bibelen gjør i hvert fall ikke det.

Kjære deg Trond Ali Linstad.  Det er stor sannsynlighet for at en mor som oppfører seg slik har et vanskelig problem som hun sliter med.  I stedet for å gi henne en hard og kald pekefinger, ville nok en kristen med den sanne Ånd i seg ta kontakt på en annen måte enn dette. Kanskje hun trengte en å prate med akkurat der og da. Kanskje en vennlig samtale om livets problemer ville løse opp noe, eller hjelpe henne over en kneike, en hjelp til selvhjelp ?

Nå er det mange kristne på dette forumet også, og andre, også muslimer. Hva ville dere ha gjort ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt