Verdidebatt

Når journalister og kommentatorer opererer med doble standarder

Det er ikke bare tragisk, men direkte livsfarlig hvordan enkelte kun gjenkjenner fascismen når den bærer mørkeblå og brune klær. Men fascismen har ingen preferanser og dukker selvsagt opp i alle forkledninger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dessverre er det en etablert sannhet at man i den norske offentligheten ikke ser med samme øyne på samme handlinger; konklusjonene og saksvinklingene blir en funksjon av de politiske sym- og antipatier som rår fremfor av etiske og prinsipielle grunner. Se f.eks. på den grove jødehetsen på Facebook fra folk som er indirekte og/eller direkte knyttet til AUF. Påtalt i Conrad Myrlands innlegg "Veien fra Hamas til Hamar er kort".

Hadde en fra høyresiden begått tilsvarende rasistiske ytringer måtte vedkommende umiddelbart forlate sine posisjoner. Og fasaden til det eventuelle partiet ville blitt behørig tilsølt av taboide journalisthauker i mediene som lukter politisk slakt av visse politiske motstandere. For øvrig med effektiv oppfølging fra Dagsnytt18, Dagbladet, m.m. I Sverige var det en politiker som uttalte seg grovt: Han måtte gå umiddelbart, og mediene fulgte tett og flittig opp angående saken generelt og partiet spesielt.

Se: http://www.dagbladet.no/2012/11/14/nyheter/politikk/utenriks/sverige/sverigedemokraterna/24356589/

En AP-representant i Hamar uttalte i jødehets-sakens anledning: "Jeg tenker at de er sinte og kjempeengasjerte, og det har jeg forståelse for, men de må finne en annen måte å uttrykke seg på"...  En slik nærmest "forståelse" (for rasistiske aggressive ytringer!) som AUFere og enkelte AP-folk nå i etterkant ytrer er en stor skam. En bagatelliserende holdning og passivitet som ytterligere åpner for denne giftige og livsfarlige kloakken. Det minner om en rekke stygge tendenser på FB og ellers på nettet som tar avstand fra Breiviks terror, men ytrer dog en viss forståelse for motivene og at impulser til så grove handlinger oppstår: "Breivik burde vel kanskje ha funnet en annen måte å kanalisere sine meninger på, men...".

Det er ikke bare tragisk, men direkte livsfarlig hvordan enkelte kun gjenkjenner fascismen når den bærer mørkeblå og brune klær. Men fascismen har ingen preferanser og dukker selvsagt opp i alle forkledninger. Her i denne saken, hva gjelder jødehets, går dog AP og AUF i de nyeste klær hentet fra keiserens kostymelager.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt