Verdidebatt

Jødehatet rotfestet i islams Egypt.

Det vi nå er vitne til er svært skuffende. Det ble pratet høyt om «den arabiske våren». Og mange hadde forhåpninger om at det skulle bli bedre. Dette håpet var det også blant Egypts befolkning. Men hvilken vår er det når Egypts nyvalgte president, Mohammed Morsi, på et islamsk møte istemmer kravet om at jødene skal utryddes.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Oversatt var bønnen slik:    «Å Allah, frikjenn oss fra våre synder, styrk oss og gi oss seier over de vantro.   Å Allah, ødelegg jødene og deres støttespillere.   Å Allah, spre dem, riv dem i stykker.   Å Allah, demonstrer din makt og storhet over dem. Vis oss din allmakt, Herre.»

Jødene og deres tilhengere skal altså ødelegges, spres og rives i stykker.  At Morsi sier «amen» til dette, skuffer veldig.   Det lukter av nazisme.

Men hva så med de kristne kopterne – Egypts urfolk?   Morsi har uttalt til en journalist under et privat møte at han vil «gjenopprette den islamske erobringen av Egypt, og konvertere alle kristne til islam. Ellers må de betale 'jizya' (islamsk ekstraskatt for ikke-muslimer)»

Morsi har tidligere vært aktiv innenfor Det Muslimske Brorskap.  Dette brorskapet har en temmelig frynsete fortid.  Folk fra brorskapet, spesielt stormuftien av Jerusalem, var aktiv på Hitlers side i arbeidet for å utrydde jødene.

Jødehatet innenfor nazismen var en realitet. Jødehatet innenfor islam er dessverre også en realitet. Er bl.a. Europas samfunn villige til å innse det?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt