Pål Georg Nyhagen

224

Sarkasmer, humor og ironi?

I verste fall kan islamisten Ubaydullah Hussain og de muslimer som støtter ham ødelegge mer for flertallet av muslimene på kort tid enn det FrP og andre innvandrerskeptiske politikere noen gang har maktet over flere tiår.

Publisert: 27. okt 2012

Den muslimske ekstremisten Ubaydullah Hussain sier nå etter varetektsfengslingen at hans påstander om jøder kun var "sarkasmer, humor og ironi". Jeg minner om hans uttalelser på nettet:
Jøder er "skitne", de er "svin", Hussain skrev at han synes "det var synd at broderen som skjøt mot synagogen i Oslo ikke traff noen", etc.

Humor? Ironi?

Det var ikke så mange jøder som lo: Snarere forverret en allerede presset hverdag seg.

For 7 år siden ga det gjenlyd i hele verden når Jyllandsposten og en og annen norsk avis gjenga karikaturtegningene av profeten Muhammed. Dette relatert til nettopp ekstrem islamisme som begrunner sine voldshandlinger med henvisninger til Koranen og sin tro. Disse tegningene faller faktisk positivt under begrepene "politisk humor, sarkasmer og ironi"… betegnelser som den ekstreme islamisten Hussain nå altså benytter og viser til for å legitimere sine grove trusler og angrep. Tegningene beskrev for øvrig ikke muslimer som "skitne", som "svin"… Karikaturene hadde ikke en tekst som hevdet at det var dumt at israelske kuler ikke drepte noen muslimer, tegningene truet ikke noen, de spilte ikke på frykt og angst, etc. Vi husker alle resultatet: Mange av muslimene hadde ikke sans for slik religionpolitisk humor og ironi like vel: Med de resultater at flere døde, attentater ble iverksatt, brannstiftelser, hærverk, trakkaseringer, personforfølgelser  - hvor enkelte trengte politibeskyttelse og hemmelig adresse, og videre med voldsomme demonstrasjoner i mange land – fordi mange muslimer altså IKKE aksepterer slik religionpolitisk humor i det hele tatt.

Jødene i Norge er en bitte liten minoritet; det finnes ca 1 jøde pr 100 muslimer i landet. Dessverre kan det se ut til at noen politisk engasjerte nordmenn indirekte rammer jødene med samme beveggrunner de ellers tar avstand fra: Det sies med rette (!) at man skal ikke ramme alle muslimer fordi fåtallet er ekstremister, og det er altså selvsagt både sant og riktig nok. Men jødene kan like vel altså rammes kollektivt og overalt, fordi man tar avstand fra politiske vedtak og vold i midtøsten hvor Israel er involvert? Her ser vi at tabloidtenkning, fordommer og forakt ikke erkjennes og dermed får utløp fordi det politiske fortegnet er motsatt og altså politisk korrekt. Viljen til å overse visse gruppers lidelser og at de blir utsatt for trakkaseringer, fordi det egentlig "er fortjent", er et symptom på en situasjonsbetinget og konjunkturbestemt humanisme/solidaritet som det gror onde frø i skyggene av. Det er en både feilplassert og misforstått "forståelse" i tilfelle. Den som er villig til å akseptere trusler, forakt, hat og grove overgrep i "det godes" navn bærer en liten Hitler i maven. I verste fall kan islamisten Ubaydullah Hussain og de muslimer som støtter ham ødelegge mer for flertallet av muslimene på kort tid enn det FrP og andre innvandrerskeptiske politikere noen gang har maktet over flere tiår. Man retter ikke en feil med å begå en ny: Det er ekstremismen og hatet som er farlig; uansett hvilken politisk farve den bærer. Nå må vi alle reise oss og si et tydelig stopp; både muslimer, jøder, kristne og alle andre. Noen må våke i verdens natt.

Imam Ali Ibn Abi Talib sa følgende som kategorisk gjelder oss alle uansett tro:

"Our enemies are not the Jews or Christians, but our enemy is our own ignorance".

Kommentar #1

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Mer

Publisert nesten 9 år siden

"Svensk" imam med ungt publikum i Malmø i Sverige har mye "humor" og "ironi" i sin fremlegging av muslimenes tallrike overvekt sett i forhold til jøder - han regner seg til 1 milliard versus 15 millioner - og ser for seg at hvis alle jødene ble stilt opp foran alle muslimene så ville jødene drukne i muslimenes spytt ...

http://www.youtube.com/watch?v=3Qglj1uKw9k

Kommentar #2

Pål Georg Nyhagen

224 innlegg  1811 kommentarer

Knut Nygaard

Publisert nesten 9 år siden

Du kan øyensynlig ikke ha lest hele innlegget. Her er for sikkerhets skyld slutten en gang til:

"Man retter ikke en feil med å begå en ny: Det er ekstremismen og hatet som er farlig; uansett hvilken politisk farve den bærer. Nå må vi alle reise oss og si et tydelig stopp; både muslimer, jøder, kristne og alle andre. Noen må våke i verdens natt.

Imam Ali Ibn Abi Talib sa følgende som kategorisk gjelder oss alle uansett tro:

"Our enemies are not the Jews or Christians, but our enemy is our own ignorance".

Og så til Nygaard:

Alt godt fra meg.

Gud velsigne deg: Herren velsigne deg og bevare deg
Herren la sitt ansikt lyse over deg og vere deg nådig
Herren løfe sitt åsyn på deg
og gi deg fred.

Kommentar #3

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Ignorance

Publisert nesten 9 år siden

En imam - altså en muslim sier:  "Våre (muslimenes) fiender er ikke kristne eller jøder, men vår (muslimenes) fiende er vår uvitenhet".

Da blir jo spørsmålet - hvilken uvitenhet?  Denne muslimen som nå er i varetekt kan visstnok koranen utenat - så det mangler ihvertfall ikke uvitenhet om det ideologiske grunnlaget.  Er det i så fall uvitenhet om hvilken kontekst ideologien skal benyttes i .. eller til hvilket tidspunkt?  Ikke vet jeg, Ole?

Uvitenhet om det norske samfunnet?  Tvilsomt - mannen har bodd her hele sitt liv, men det sies at han endret seg vet utenlandstur(er) - ble mer skjeggete og radikal.

Uvitenhet om menneskerettigheter - toleranse og jødenes historie?  Tvilsomt - med mindre mannen har gått i koranskole hele sitt liv - bare sett muslimkanaler på tv og bare hatt muslimvenner.

Uvitenhet om konsekvensene av ... "sarkasmer, humor og ironi"?  Kanskje- kan være at mannen har et naivt forhold til å uttrykke seg i sosiale medier.  Dette er ihvertfall en mer åpen utgave som det skulle være lett å følge m.m. mannen ikke etter hvert lærer seg til å bruke mediene til coverhistorier og tospråksutgaven ala Krekar - et språk forståelig for oss norske for å berolige - og et for de som er i jihad sammen med han.

La merke til at han ikke ville ta aktor i hånden i retten, men la hånden på brystet.  Sitter akkurat å slapper av med en film på you tube - "Hidalgo" der vi møter en lik situasjon i dette klippet...

http://www.youtube.com/watch?v=DygYSWRJoWA

Her blir det gitt en forklaring om at muslimen vil miste sin evne til å forutsi fremtiden hvis han håndhilset...

Uvitenheten ligger gjerne hos....??

Kommentar #4

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Ekstremismen, som sådan, er ikke farlig. Tenk deg en ekstremistisk jainist; dess mer ekstrem dess mindre farlig for omgivelsene, faktisk. Det er innholdet i doktrinene som er avgjørende; ekstremismen følger alltid og alene dette innholdet. I jainismen gis ingen farlige doktriner, hvorimot de store religionene huser slike farlige doktriner.

Alle de som taler om ytringsansvar burde lese de monoteistiske religionenes helligtekster. Og da i særdeleshet islam.

Kommentar #5

Pål Georg Nyhagen

224 innlegg  1811 kommentarer

Robin Haug

Publisert nesten 9 år siden

Ja, du har rett i din innvending; jeg var upresis. Både jainismen og enkelte andre retninger preges ikke akkurat av vold og undertrykkelse om det leves ut i det ekstreme. Jeg var, og er vel, et barn av min sfære og kultur: Hadde de for oss mer velkjente politiske og religiøse krefter i tankene; det som preger nyhetsbildet. Det var ikke ment som en total og omfattende beskrivelse av alle retninger, religioner og livssyn i forhold til de etiske fordringer som så og si alle enes om. Takk for påminnelsen. Ha en god dag.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere