Verdidebatt

Er det bare greit at det drepes i Allahs navn ?

Ja, det kan faktisk se slik ut – at det er greit. Internasjonale fora, som f.eks. FN eller EU tar ikke slikt opp. I de siste dagene har det vært oppslag om den pakistanske 14-årige jenta, Malala, som ble skutt i skolebussen. Fra hun var 11 år har hun kjempet for jenters rett til utdanning. Den islamske Taliban-bevegelsen har påtatt seg ansvaret for drapsforsøket.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Malala vil sannsynligvis overleve. Men mange, mange, mange blir drept på grunn av at de ikke tror på rette måten – eller ikke har den rette ideologi.  Og det skjer akkurat nå – bare få flytimers reise unna Norge.  SMA-info tar dette opp i sitt siste nummer. Og det er rystende lesning. Det er barn, det er jenter, det er kvinner, det er mor, det er far, det er besteforeldre – som blir forfulgt og drept da de ikke har den «rette tro».

Når verden er så taus om dette – som den er, så kan det så klart tolkes som at slike forfølgelser er helt OK. Hvis de internasjonale fora hadde brydd seg, så ville det straks blitt tatt opp for å få klarlagt om det er noe innenfor den islamske tro / ideologi som kan inspirere til slik vold.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt