Verdidebatt

Bibelsitat I + II

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå er det lenge siden jeg har hatt en innlegg på dette forumet så nå tenker jeg at det igjen er på tide med et nytt.

Det er noen bibelsitat jeg ønsker å få tilbakemelding på. Hvilke tanker dere har gjort og hvilken tolkning som tillegges. Jeg kommer ikke til å gå inn i noen debatt om hvorvidt dere tar feil eller ikke. Det er flere i en rekke av bibelsitat som jeg vil komme til å poste fortløpende. Det jeg kan si er at jeg ønsker å få konkret innblikk i selve det kristne gudsbildet og ikke minst hvordan forskjellige kristne løser teodice- problemet.

Det første bibelsitatet er hentet fra Matteus evangeliets tiende kapittel og går som følger:

29 Selges ikke to spurver for en skilling? Og ikke én av dem faller til jorden uten at deres Far er der. 30 Ja, hvert hårstrå dere har på hodet, er talt. 31 Så vær ikke redde! Dere er mer verdt enn mange spurver. 

Sitatet er ikke så rett frem som det kanskje virker, fordi i eldre oversettelser er det forstått i relasjon til Guds vilje. Jeg er sikker på at dette allerede er blitt diskutert opp og ned i mente. Jeg vet kristne tolker dette sitatet forskjellig, og er derfor nysgjerrig på hva slags tilbakemeldinger jeg skulle få.

Jeg kan kanskje ta med et bibelsitat til, hentet fra Matteus evangelies femte kapittel, og som kan ses i relasjon til det øverste:

44 Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, *velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere,• og be for dem som *mishandler dere og• forfølger dere. 45 Slik kan dere være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over rettferdige og urettferdige.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt