Verdidebatt

Epidemiske proporsjoner?

I følge den profilerte islam- og midtøsteneksperten Raymond Ibrahim fra tenketanken Gatestone Institute så er forfølgelsen av kristne i den islamske verden på vei til å nå epidemiske proporsjoner. Hvorfor er media, politikere og akademikere så tyste?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Oppslaget "Slår alarm om økt kristen-forfølgelse" kan leses i sin helhet i Dagens nettavis.

Ibrahim uttaler blant annet: "Fordi dette handler om forfølgelse i ulike etnisiteter, språk og steder, bør det være tydelig at én ting alene binder hendelsene sammen: Islam - enten det er streng anvendelse av sharialov, eller kulturen av overlegenhetsideolgi som fødes av den."

Jeg undres over hvor tyste media er om dette. Jeg har sett et og annet oppslag om angrepene mot kristne i Nigeria og Egypt, men de er som oftest korte og "runde" i kantene. De kristne avisene Vårt Land og Dagen har naturligvis et større fokus på problematikken. Blant politikerne våre synes jeg også at det er skremmende lite oppmerksomhet å spore, utover enkelte framstøt av KrF fra tid til annen (uten at det gjør noe stort inntrykk på regjeringa som heller vil ha "dialog" med noen av verstingene). Akademikere ser heller ikke ut til å være videre interessert i å belyse saken, i alle fall ikke det norske akademia.

Man må etter hvert begynne å spørre seg hvorfor det er så tyst rundt dette. Det kan ikke være tvil - rent tallmessig - om at de globale kristenforfølgelsene utgjør en av verdenssamfunnets største tragedier per dags dato. BT har faktisk skrevet litt om det, og kommer inn på at temaet er et av de mest underrapporterte i norske medier. Hva ligger egentlig bak dette sørgelige faktumet? Er det økonomiske interesser (for som kjent så er "kjærligheten til penger roten til alt ondt", 1Tim 6:10), generell mangel på empati (her er det også flere saker som bør opprøre oss) eller rett og slett antipati mot kristne (Mark 13:13, Joh 15:18-20)?

Det er mye mas og kjas om hvor viktig det er at Norge skal ha ei folkekirke (og mye kan sies om teologi, liv og lære i den sammenheng uten at vi skal ta det her). Men er det ikke underlig hvor lite engasjert folkekirke-landet Norge (med folkekirke-partiene Ap og Sp i spissen) er i å hjelpe sine medkristne i resten av verden?

(Det er avsporing å forvandle denne tråden om til en ny islam-demoniserings-tråd. Tematikken berører i høyeste grad problematiske sider ved islam, men vettløse generaliseringer og overdrivelser hjelper ikke saken)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt