Verdidebatt

Kristi sinns natur

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

i oss betyr aktivert medfølelse og barmhjertighet. Føl med hverandre, forstå smerten ved ethvert ord som kommer for vårt øye og fra hvert ord som kommer fra oss. Vær empatisk, rettferdig og sannferdig .Ydmykt med Kristis sinn skal vi ta imot og gi Guds ord. Det er en glede i dette sinn å ta imot sannheten så vi kan avta og Han vokse.

I Kristi sinn kverulerer man ikke men ærer Gud ved ens egen ferd på en slik måte at ens andre kan aktes høyere enn seg selv. Man ser den andres beste i Kristi barmhjertige og medfølende sinn.

Da Jesus skapte universet var Han i Guds skikkelse lik Gud, Han var Gud. Som denne Gud ga Han avkall på å være i denne skikkelse og tok på seg vår skikkelse. Med det kom Han hit i likhet som ett sant menneske. I vår likhet lot Han seg friste som vi lar fristelser virke, for Gud kan jo ikke la seg prøve og friste. Grunnteksten sier Jesus ble menneske i denne likhet: - made like to, likeness, shape, similitude.

Og tenk et at når mennesket (oss), som trodde Han (Jesus) var Gud/ Messias skjønte at Han var sant menneske, drepte de Ham.

Fil 2,1-11

Dreper du Ham og Hans tro i din tro?

I dag er det samme situasjon, verden og religiøse antikristelige hater de som tror Jesus var sant menneske som deg og meg for det betyr at da er frelsen reell også for mennesket her og nå. Problemet deres er at de ikke tror Jesus ble sant menneske for det vil bety at Hans sinn (TANKER OG FØLELSER) kan frelse oss her og nå, i fallen syndig natur. Religiøse hater sannheten om at vi kan frelses fra syndig fallen natur slik Jesus ble frelst av nåde i syndig natur. Dreper du denne Messias i din tro? Eller har du en unnskyldning for å ikke tro at Jesus døde i din natur, for din synd? Går du en annen vei, har din tro andre Guds bud? Eller tror du ikke at mennesket kan frelses fra synden men kun i synd? Da vil jeg spørre deg, hvilket Kristi sinn har du da?

Tenk hvilken medfølelse og barmhjertighet og ydmykhet Kristi sinn hadde her.. . Han lot dem slå, pine og spikre ham fast på ett hedensk kors med tornekrone tvunget på Hans hode! Torner ble til ved fallet til Adam og Eva, husk Hans ord derfra.

Elsk Ham.

Hans kjærlighet, medfølelse og barmhjertighet var lydig inntil døden i Ham og i og av denne godhet lot Han seg ofre for vår skyld. Ser vi frelsen i Ham, eller vil vi ikke gi avkall på vårt eget slik Kristis sinn var og er? Med andre ord tør vi å tro at Hans sinn kan være din Herre i din barmhjertighet og medfølelse.

Isåfall, hva vil det gjøre med din personlige tro:

Fil 2,1-8 Er det da nogen trøst i Kristus, er det nogen kjærlighetens husvalelse, er det noget Åndens samfund, er det nogen medfølelse og barmhjertighet, da gjør min glede fullkommen, så I har det samme sinn, idet I har den samme kjærlighet og med én sjel har det ene sinn, ikke gjør noget av trettesyke eller lyst til tom ære, men i ydmykhet akter hverandre høiere enn eder selv, og ikke ser hver på sitt eget, men enhver også på andres beste.

La dette sinn være i eder,som og var i Kristus Jesus, han som, da han var i Guds skikkelse, ikke aktet det for et rov å være Gud lik, men av sig selv gav avkall på det og tok en tjeners skikkelse på sig, idet han kom i menneskers lignelse, og da han i sin ferd var funnet som et menneske, fornedret han sig selv, så han blev lydig inntil døden, ja korsets død.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt