Verdidebatt

Norge støtter naziideologi.

Utestenging, og forfølgelse av jøder, stod sentralt i Hitlers naziopplegg. Den samme ideologien på dette området er videreført av arabiske og islamske samfunn i kampen mot jødene. Jødene skal fjernes fra område etter område. Dette er dagsaktuell realpolitikk som får internasjonal støtte – også fra Norge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter Hitlers naziregimes fall fortsatte kampen mot jødene i den arabiske verden. Her ble jødene presset ut fra samfunn etter samfunn. De måtte forlate alt – uten noe erstatning. De ble flyktninger som det internasjonale samfunn ikke brydde seg med. Mange av disse kom til Israel.

Da Jordan okkuperte og annekterte den såkalte Vestbredden (de gamle jødiske områdene Judea og Samaria), ble jødene jaget ut. Området ble jøderent – helt i tråd med nazismens jøderensing. Når så Israel, etter å ha blitt sterkt truet med utslettelse fra arabiske land i 1967 fikk kontroll over området – og noen jøder bosetter seg der, ropes det på nytt ut at jødene skal vekk.  Men det er ikke bare arabere som forlanger at jødene skal fjernes herfra. Ropene / kommentarene om jødefrie områder høres også fra Norge.  Jødene skal vekk fra Vestbredden – fra Judea og Samaria.

Ser vi så på Israel, så gir denne staten plass for arabere. Araberne får ha egne aviser. De får delta i det politiske liv. De er representert i nasjonalforsamlingen på lik linje med andre statsborgere. De er representert i regjeringen og i rettssystemet. De er likeverdige medborgere.  Her er det ikke snakk om å jage ei bestemt folkegruppe ut slik det er i arabiske og islamske land og samfunn – og slik det var i nazistiske samfunn.  Israel viser ei inkluderende holdning overfor arabere.

De såkalte «flyktningeleirene» er en arabisk oppfinnelse for å ødelegge Israel som jødisk stat. Beboerne i leirene burde selvfølgelig for lengst vært inkludert i Jordan og andre arabiske samfunn. Men Norge m/ flere som gir økonomisk støtte, er med på å opprettholde den uholdbare situasjonen. Situasjonen er temmelig uholdbar for de som bor der – og svært uholdbar i forhold til framtidig fred i området.

Hvorfor er det ingen som tør / vil påpeke den groteske form for apartheid som arabiske / islamske samfunn bedriver overfor andre? Og spesielt overfor jødene i Midtøsten.  Denne form for apartheid er mer ekstrem enn den sørafrikanske noen gang var. Og dette, ikke bare aksepteres, men påpekes som den eneste løsning.

Det den norske regjering burde gjøre, er å si temmelig klart fra om at jødene skal ha en selvfølgelig plass i arabiske samfunn og behandles likeverdig, og at Israel som jødisk stat skal være en varig realitet, ellers blir det ingen form for økonomisk støtte.  Det betyr bl.a. at Hamas så vel som Fatah må fjerne utsletting av jødenes stat Israel fra sine chartre.   Og ei slik holdning bør Norge jobbe for også innenfor FN.   Vil ikke den norske regjeringen arbeide for dette, så betyr det at den fortsatt og temmelig bevisst står på ei linje som både er menneskefiendtlig og dessverre også – helt i tråd med naziideologien på dette området.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt