Verdidebatt

Fjordmans vitnemål

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Idag har Fjordman publisert sitt vitnemål til rettsaken mot Anders Behring Breivik på nettstedet Gates of Vienna. Det er for langt til å gjengi i fulltekst, så se her:

Min personlige favoritt er følgende passasje om hans rolle i Breiviks kompendium:

"Er det riktig at du er sitert i manifestet? Hva er i så fall dine tanker omkring dette?

Jeg har alltid skrevet for å holde meg til det jeg mener er sannheten, selv når denne kan oppfattes som ubehagelig. Jeg skal gjøre det samme i denne saken. Det såkalte manifestet siterer og misbruker en lang rekke hederlige personer, fra Winston Churchill og John Locke til George Orwell og Gandhi. Noen av de mest militante sitatene som ikke er skrevet av Breivik selv er tatt fra to tidligere presidenter i USA, Thomas Jefferson og John F. Kennedy.

Blant denne merkelige blandingen av tekster finner man også utdrag eller sitater fra et flertall tekster jeg har skrevet, i noen tilfeller hele essayer. Jeg har ikke detaljanalysert manifestet og planlegger heller ikke å gjøre dette, men jeg kan bekrefte at det inneholder noen passasjer som jeg gjenkjenner og har skrevet. Som det meste annet er dette hentet fra tekster som ligger offentlig tilgjengelig på internett på engelsk."

"Utdrag"? "Sitater"? "Noen passasjer"? Det må jo være tidenes understatement fra mannen som er forfatter av hele 45 essays, eller mellom 300 og 320 sider, i Breiviks kompendium?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt