Verdidebatt

Når skal den norske kirke ta et tydelig standpunkt?

Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den verdensvide kristne kirke har Jesus Kristus som sin Herre, og er forpliktet på hans ord og bud. Bibelen er krystallklar på hva som er Guds vilje for oss mennesker, herunder hva ekteskapet er og for hvem. Den som mener at Bibelen kan tolkes annerledes enn at Ekteskapet er for mann og kvinne, har briller som bør korrigeres til et ærlig og realistisk syn på det Bibelen lærer om samliv og ekteskap.

Når skal den norske kirke ta konsekvensen av dette, og tydelig si fra om at det ikke kommer på tale å innføre en egen liturgi for homofile ekteskapsinngåelser? En slik liturgi vil jo nødvendigvis gå på tvers av det Kirkens Herre ber oss om å leve etter - og lære dem som vil følge ham.

Ingen kan tjene to herrer. Heller ikke den norske kirke. Hvem skal den tjene; en verdslig stat med sans for ensretting, et pluralistisk samfunn der alt er like gyldig, -  eller Jesus Kristus?

Jesus er klar i sin tale. Bibelen lar oss ikke være i tvil. Ekteskapet i kristen tankegang er for mann og kvinne. Det er Kirka forpliktet på å praktisere og å lære. Dnk flørting med tanken på å forlate sin apostoliske grunnvoll er bekymringsfull og trist. Den dagen kirka begynner å vigsle homofile par, er den ikke lenger kristen. Da er det ingen grunn til å stå som medlem lenger for dem som ønsker å følge Jesus.

Så vil noen si at det finnes saker som er langt mer viktige enn denne. Til det er å si at denne saken tydeliggjør om den norske kirke er en kristen kirke, om den fortsatt vil ha Bibelen og Jesu ord som sin faste plattform for liv og lære.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt