Verdidebatt

Revnende likegyldig!

Det hevdes at denne boken skal "sjokkere verden" og rive ned kristendommen. En bok fra det femte eller sjette århundret som skriver noe slikt, er meg revnende likegyldig. Hva med deg?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tittet akkurat på Nettavisen, på en artikkel med overskriften "Denne boken vil utløse kaos" (her er link: http://alturl.com/67k54), og ble sittende med noen tanker.

- Selv for en person som har minimal kunnskap om kristendom, islam og jødedom vil skjønne at denne boken er regelrett minimalt interessant.

- Og påstanden om at denne boken vil sjokkere verden, er helt tatt ut av sin sammenheng. Den virker helt uinteressant for min del, og jeg antar at det er det samme for enhver kristen som tar sin tro alvorlig.

- Det som ER interessant, er at journalisten har skrevet om islam, som jo hele artikkelen går ut på å forsvare. Ikke fra journalisten, men hele saken går jko ut på at islam skal fremstå som den eneste religionen. Det trenger man ikke lupe for å finne ut av.

- Det som ER interessant, er jo at man skulle vente i nærmere fem hundre år før man satte spørsmål omkring kristendommen, den boken som har bestått den bibliografiske testen på en måte som INGEN andre bøker i historien. Men, men, pytt, pytt. Så får være.

Det jeg ØNSKER å skrive om her, er nettopp islam og den "islamiseringen" som pågår fra deres side; et brennende ønske om at de skal tro vår tro utgår fra samme guddom.

DETTE STEMMER IKKE. HVORFOR?

1. Det finnes bare EN GUD - Yahweh.

Bibelens Gud, Yahweh, gir seg til kjenne som Abrahams, Isaks og Jakobs Gud. Allerede der gjør Gud Yahweh et skille mellom Abrahams barn, og hvis herre han er. Han er Abrahams Gud, Isaks Gud (ikke Ishmael) og Jakobs Gud. Gud valgte side allerede i gammel tid. Han er ikke den samme Gud som Ishmaels etterfølgere følger!

2. Gud er en tittel, ikke et navn. Også på arabisk!

Når man hevder at Gud på arabisk, så kan man ikke nok arabisk til å bli tatt alvorlig. Når muslimene sier sin arabiske bønneregle, så forteller de at det bare en er en gud, og at dennes navn er Allah.

”La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah”, som betyr at Allah er den eneste gud og Mohammed er hans profet,» lyder teksten, ifølge tolkningen til nyhetsbyrået.# (sitat fra artikkelen)

Dette er riktig, og interessant. Dette siden det arabiske ordet for gud er elah, ikke ALLAH.

- Men arabiske bibler bruker jo Allah for Gud, tenker du kanskje. Ja, det er tilfelle. Mange arabiske bibler bruker dette, men ikke alle.

Elah, eller som uttalen er på arabisk "ileh" er et substantiv, og kan gradbøyes; en, to, flere, mange. Det kan ikke Allah, som er et navn. Et navn KAN IKKE gradbøyes. Og gud er en tittel, ikke et navn. Snekker er en tittel, jordbruker er en tittel, gud likeså, men NAVNET på snekkeren, jordbrukeren og gudens navn skiller jo hvem du snakker om.

Det sammer er det på norsk; ordet gud kan gradbøyes; en gud, to guder, flere, guder, alle gudene. Men navnet Yahweh og ABRAHAMS, ISAKS OG JAKOBS GUD er ikke mulig å gradbøye, siden det er et navn.

Det er ikke mulig å tro at en gud fra Midt-Østen, som ikke har barn, er den samme som Den Allmektige Gud Fader, Yahweh, som gav sin eneste sønn, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Det er en styggedom å nevne de i samme åndedrag! Det finnes bare EN Gud, og EN MELLOMMANN mellom Gud og mennesker, og det er mennesket Jesus Kristus, han som gav seg selv som en løsepenge for alle, vitnesbyrdet i rette tid.

DET er det sjokkerende, som sjokkerer verden. Ikke en revnende likegyldig bok fra Iran.

HVORFOR SKRIVER JEG DETTE?

Jo, fordi det er morsomt å observere at folk ikke klarer å tenke klart, verken i avisredaksjoner eller de som velger å tro på dette.

Beklager, jeg ser bare ikke nyhetsverdien i dette. Og jeg snakker som journalist, som predikant og pastor. Men kanskje dere andre ser noe i det, som ikke jeg ser?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt