Terje Johs. Johansen

26

Hva er en kristen artist?

Publisert: 10. mai 2012

Jeg har lurt lenge på hva en kristen artist er for noe. Jeg har skjønt at dette skal være noen som stiller seg fram for å synge. Da blir de kalt "artist". i min bibel har jeg aldri funnet noe titelerer seg som artist. David sang salmer og onde ånder for ut av de som hørte sangene. David kalte seg nok ikke for en artist, men en Herrens tjener. Jeg tror heller ikke herren sier: Se min flotte artist.. Nei, han ville si: Se mitt barn, eller se min tjener som synger lovsanger til meg... Å synge er en nådegave gitt gratis til en som stiller seg frem og vil tilbe Herren i ånd og sannhet. Herren ser til hjerte og ikke til munnen. Når en som synger til Herren spiller det ingen rolle om denne synger falsk eller surt, bare han har anntennene innstilt for Herren. Herren hører ikke om vedkommende synger feil eller surt, bare han har hjerte sitt til Jesus. Jeg har hørt mange har sunget under åndens ledelse. Da synger et menneske virket av Herren selv. Det er helt fantastisk. Kristene som aldri har hørt dette har gått glipp av noe flott som Herren gir et menneske. Jeg spurte engang et slikt menneske som hadde stått frimodig fram med dette under åndens ledelse om vedkommende hadde sunget før? Nei sa denne personen. Jeg har aldri sunget høyt for noen fordi jeg ikke har noen sangstemme. Gud er ikke avhengig av flotte stemmer som synger 3 stemt eller lignede, men sjeler som stiller seg frem med hjerte innstilt til Jesus. Da salver Gud sangen slik at det berører hjertene.

Vi i dag skal liksom ha de flotte sangerne som har en image ( uttales: imidsj) innen den kristne bransje. Disse har fått en klisje med tittel artist. Disse synger sanger som de har laget selv eller tatt av andre. Det skal liksom være så flott og fint at selve Ånden i sangen koker bort i artistens gjerninger. En artist har et veldig preg av verdslig tittel. Nå skjønner jeg fort at mange kristne sangere ønsker seg mer og mer til verden og få annerkjennelse for sitt arbeid. Derfor når de tyr til verden må jo også det kristne budskapet bli vannet ut til det ugjenkjennelige. En artist er noen som gjør profitt og lever av det. En kristen bør ikke følge dette eksemplet, for han har fått det som gave for å oppbygge seg selv og andre gratis. Derfor for meg høres å være en kristen artist til å være langt fra målet og hensikten med gaven. Hvorfor må vi ha slike titler i blant oss? Kan det ikke være på sin plass å si at jeg er en Herrens visegutt som vil synge når herren legger det til rette og ikke som en artist som verden tittelerer seg med. Vi er da ikke verdens venn lenger? Er vi ikke fri fra denne verdens skikker og titteleringer? Derfor må jeg spørre hvorfor vi kristne må ha disse flotte klisjene til våre brødre og søstere?

Kommentar #1

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Hei Terje

 

 

Jeg tror du er inne på noe, men jeg tror at de som kaller seg artister ikke er bevist på at de kaller seg for Artister. Jeg er enig i at hvis artisten får mere oppmerksomhet i møtet enn Jesus fordi artisten har et kjent navn blir det feil. Tror nok det gjerne hadde gjort seg å forandret den tittelen til noe mer som minnet om at man sang for Herren. Det hadde gjerne gjort noe med sangeren også. minnet de på at de er i en viktig Lovsangs tjeneste. og ikke bare artister, som kan ha en negativ klang. men er vi beviste på dette. Det er det jeg ikke tror man er. men hvor mye betydning har dette, ? Vet man ikke. Men noe å tenke på. Jeg har ikke tenkt så mye på dette selv, men når du framlegger det på den måten så har du et poeng.

 

 

 

Guds fred :)

 

 

MVH

Rune

Kommentar #2

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Jeg tror du er inne på noe, men jeg tror at de som kaller seg artister ikke er bevist på at de kaller seg for Artister

Hei Rune.

I ordboka står en artist som kunstner. Vel, om noen kaller seg kunstner når de står frem å synger om Jesus blir jo helt galt. Om mann preker eller synger i et møte blir jo det samme. Det er ingen som kaller seg kunstner når mann preker Guds ord. Før ble de kalt sangevangelister hvor de formidlet evangeliet gjennom sangen. De gjør vel dette nå også på sett og vis, men jeg tror hunden er begravet her hvor disse personer som bruker ordet artist, vil ha et navn og en tittel som klinger bedre i verdens ører. Det blir jo så flott og fint å kalle seg med tittelen Artist. For meg blir dette komikveld. Kom dere ned på jorda og tjen Herren i ydmykhet og ikke spill proff i dette gemet. Dette tjener ikke til noe velsignelse. I Guds rike er ingen artister, men bare frelste syndere som ingenting er uten Jesus.

Kommentar #3

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Hva som er i hjertet er viktig

Publisert over 9 år siden

Jeg tror ikke det har så mye å si om man kaller seg selv eller blir kalt artist. Viktigst er hva som er i hjertet.Ser man på seg selv som Guds tjener eller søker man etter å komme til tops og få anerkjennelse? Jeg tror man merker det på de som synger hva som er hjerteholdningen. Men Gud vet best. 

Selv er jeg ingen artist, men ønsker av hele hjertet å dele med andre sanger som Gud har inspirert meg til å skrive og også andre gode kristne sanger til oppbyggelse. Vi trenger ikke å være "artister" for å gjøre det. I Bibelen blir vi i 1 Kor. 14 v 26 oppfordret til å gjøre det;

Hva så, brødre? Når dere kommer sammen, har den ene en salme, en annen har lære, én har åpenbaring, én har tungetale, en annen har tydning. Men la alt tjene til å bygge opp.

Tenk hvor velsignet  det hadde vært  om vi kunne gjort dette mer? 

Jeg har ved noen anledninger synget foran en forsamling. Til å begynne med var jeg så nervøs at jeg bare skalv og tonene ble ikke så bra. Jeg følte meg mislykket.Men jeg tror det ble til velsignelse likevel fordi det var Guds Ord.

Det er masse jeg har måttet lære i denne prosessen av å tjene Gud, i både sangene mine og andre tjenester. Pottemakeren (Gud) har vært både god og streng med meg. Han gir meg stadig akkurat nok oppmuntring og mot til å fortsette, men har også lært meg til å ikke være avhengig av å få anerkjennelse fra andre alltid, slik at jeg heller ikke blir stolt. Talentene jeg har fått fra Gud skal Han ha all æren for. Det som er viktig er å være trofast og gjøre sitt beste. Gud forventer ikke at vi skal bli noen "superstar" men at det vi deler skal bli til oppbyggelse:-) 

 

Kommentar #4

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 9 år siden

http://soundcloud.com/hildi69/you-hold-me-in-your-arms-today

http://soundcloud.com/hildi69/theres-nothing-more

Kommentar #5

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Publisert over 9 år siden

http://soundcloud.com/hildi69/you-hold-me-in-your-arms-today

Kommentar #6

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Jeg beklager

Publisert over 9 år siden

de to siste innleggene. Sønnen min prøvde å hjelpe meg meg å sende linker til to sanger jeg har laget. Desverre fikk vi det ikke til, og jeg greide heller ikke å slette dem:-( Skulle ønske jeg var flinkere i alt dette tekniske....:-(

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere