Verdidebatt

Sammenhenger eller tilfeldigheter?

Jeg er av den oppfatning, at disse to ordene best kan beskrive forskjellen menllom religiøs tro som livssyn og det å ikke ha noen tro? Mitt spørsmål er om dere tror det stemmer?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som troende mener jeg at jeg lever mitt liv i sammenhenger, som jeg bare glimtvis får øye på. Målet handler om å se klarere og klarer med mine egne øyne, slik at jeg kan søke de sannferdige svarene og de rettferdige løsningene i det som finnes av opplysninger i meg selv.

Mens de som ikke har et religiøst livssyn, velger kanskje å "la humla surre", og tror det som skjer bare er tilfeldigheter? Noen mener sogar de kan manipulere folket, da folket likevel sover å er så lite bevisste på hva som egentlig skjer? Hvis man gir folket det folket vil ha, så holder de sikkert fred?

Men som troende, tenker jeg, at jeg kunne ha vært en miss Marple, eller en Poirot, som samlet inn alle data om det som nå skjer i verden. Deretter lot jeg underbevisstheten arbeide med alt dette materialet, uten å ha en egeninteresse av svaret. Hva ville jeg da komme opp med? - Jeg tror uansett dette er veien for større bevisstgjøring.

Noen ganger hender det meg noe, som bekrefter slike sammenhenger. Det er akkurat som en usynlig hånd styrer mine medmennesker og meg selv. Et lite eksempel kan være sønnens kammerat, som tilfeldigvis sier; "Jeg støtte på mannen din i sta, da han gikk av bussen ved...." Hva? Akkurat der han har lovet å ikke befinne seg?  ;-)

En annen sak, at jeg opplevde at det var min avdøde far som styrte den situasjonen som oppsto da jeg fikk min tro, 5 mnd. etter hans død. Atter et annet eksempel som dere selv kan være vitne til, er at jeg den 22 juli om morgenen, formidlet at jeg aldri hadde stemt på Ap av mer personlige grunner. Dette til tross for at jeg egentlig var ganske bevisst på å ikke flagge noen partipolitisk tilhørighet her på VD. - Det kjentes vanskelig der og da? Var det i en sammenheng?

Lever vi slik våre liv i en større sammenheng (i Gud), der det egentlig handler om å lære disse sammenhengene bedre og bedre å forstå? Handler alt bare om større bevissthet her og nå? Hva er deres erfaringer?

vennlig hilsen mette

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt