Helge Simonnes

928

Trøstesløse tabloider

Man trenger ikke være alarmforsker for å skjønne at tabloidavisene går mot undergangen som papirtilbud

Publisert: 30. apr 2012

Mai skal bli en super måned, fastslår VG på dagens førsteside. Avisen hevder å ha mange gode grunner for en slik spådom: Det blir varmt i været, strømprisene blir lavere, turene til syden blir av det råbillige slaget og sexlysten skal også øke.

Gleden varte bare noen sekunder til jeg fikk se Dagbladets førsteside. «Nå er flåtten ekstra farlig» fastslås det med krigstyper. Som må mange ganger før er det forskere som «slår alarm» over flåttens herjinger.

Hvilke forsider som er verst, skal jeg unnlate å ta stilling til, men man trenger ikke være alarmforsker for å skjønne at tabloidavisene går mot sin undergang som papirtilbud.

For en stakket stund ble det skapt en viss optimisme i Dagbladet fordi løssalget stabiliserte seg. Nå forteller ledelsen at opplagstallene igjen er av det røde slaget. For VG har rutsjebanen vært såpeglatt i lang tid.

Dagens oppslag i disse avisene bærer bud om krampetrekninger. Førstesider med et noenlunde seriøst innhold selger ikke. Så griper man til de enkle budskapene som spiller på gode følelser eller frykt. Disse er så intetsigende at mulige seriøse kjøpere nøyer seg med å titte på hva som befinner seg i løssalgsstativene.

Det er grenser for hvor mange ganger man vil betale 13 kroner for å vite at det blir varmere i mai, og at flåtten trives i sol og varme.

Kommentar #1

Pål Georg Nyhagen

224 innlegg  1811 kommentarer

Tja... Når det trøstesløse først skal nevnes.

Publisert over 9 år siden

VGs siste opplagstall i februar var på 211.588 daglig solgte eksemplarer - langt over 8 ganger større enn Vårt Land. Dagbladets tall var 98.989 eksemplarer, over 4 ganger større enn V.L. Og Vårt Land? Vår avis´ tall var 24.448 eksemplarer.

Ja, det er nok grenser for hvor mange ganger man vil betale 13 kroner for å vite at det blir varmere i mai, og at flåtten trives i sol og varme. Men de grensene ligger hinsides de grensene folk har satt for kjøp av Vårt Land ser det ut til?

Et tips: Se til den danske Kristeligt Dagblad.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/

En ypperlig kristenavis. Som våger å unngå det lettbente og underholdende ufarlige. Som våger å ha en profil som ikke nødvendigvis år ut og år inn skal speile det sosialt- og politisk korrekte. Mulig dere kan få noen tips der?

Kommentar #2

Kjell Arne Norum

60 innlegg  670 kommentarer

Trøstesløst, javisst

Publisert over 9 år siden

Jeg er så enig, så enig, Simmones! Jeg lar meg stadig forundre når jeg passerer avisstativet i min lokale butikk.

Kommentar #3

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Trøstesløs moralisering

Publisert over 9 år siden

Tja, jeg har tidligere harselert over trangen Simonnes har til å moralisere over sine konkurrenter som selger bedre. Joda, det er viktig med mangfold i Media-Norge, men det spørs hvordan Mentor-Medier imperiet hadde overlevd uten pressestøtten.

Det er lett å kritisere VG og Dagbladet for å sette lette underholdningssaker på forsiden, men det Simonnes må huske, så er det faktisk disse sakene som finansierer den gode undersøkende journalistikken disse avisene står for.

Da Dagbladet hadde en sak om hvor lykkelig Christina Vukičević var for sin nye kjærlighet med ex-Rosenborger Vadim Demidov, skrev jeg følgende leserkommentar:

Jeg vil si to ting i denne kommentaren.

For det første: Demi, du har gått deg ei bra serberdame! med stil Ta vare på henne, og kom hjem til Lerkenda! Jeg er sikker på at Erik Hoftun kan gi deg enestående avtale slik at du kan besøke Frk. Vukičević så ofte du kan uten at det går utover dine forpliktelser til å spille i svart å kvitt for troillongan! Kom hjem til Lerkendal for å vinne mer gull!

Det andre jeg vil si i denne kommentaren er at jeg setter pris på at Dagladet har noen tabloide og noen vil kanskje si lettvinte og søte saker som denne hvor Frk. Vukičević kan uttrykke sin kjærlighet til Rosenborgs tidligere og forhåpentligvis fremtidige forsvarsklippe. Det at dere har klikkbare nyheter som allmuen liker er med på å finansiere meget god undersøkende journalistikk hvor dere avslører Audun Lysbakken, Jonas Gahr Støre, SOS rasisme og god rapportering i ABB-saken.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere