Verdidebatt

Trøstesløse tabloider

Man trenger ikke være alarmforsker for å skjønne at tabloidavisene går mot undergangen som papirtilbud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mai skal bli en super måned, fastslår VG på dagens førsteside. Avisen hevder å ha mange gode grunner for en slik spådom: Det blir varmt i været, strømprisene blir lavere, turene til syden blir av det råbillige slaget og sexlysten skal også øke.

Gleden varte bare noen sekunder til jeg fikk se Dagbladets førsteside. «Nå er flåtten ekstra farlig» fastslås det med krigstyper. Som må mange ganger før er det forskere som «slår alarm» over flåttens herjinger.

Hvilke forsider som er verst, skal jeg unnlate å ta stilling til, men man trenger ikke være alarmforsker for å skjønne at tabloidavisene går mot sin undergang som papirtilbud.

For en stakket stund ble det skapt en viss optimisme i Dagbladet fordi løssalget stabiliserte seg. Nå forteller ledelsen at opplagstallene igjen er av det røde slaget. For VG har rutsjebanen vært såpeglatt i lang tid.

Dagens oppslag i disse avisene bærer bud om krampetrekninger. Førstesider med et noenlunde seriøst innhold selger ikke. Så griper man til de enkle budskapene som spiller på gode følelser eller frykt. Disse er så intetsigende at mulige seriøse kjøpere nøyer seg med å titte på hva som befinner seg i løssalgsstativene.

Det er grenser for hvor mange ganger man vil betale 13 kroner for å vite at det blir varmere i mai, og at flåtten trives i sol og varme.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt