Verdidebatt

Homofile som tar selvmord

Hvilken rolle spiller de kristne i prosessen der et homofilt menneske tar selvmord?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En tredjedel av de som tar selvmord i USA er homofile og lesbiske. Det er ingen hemmelighet at de kristne har vært en bidragende faktor. Særlig i USA hvor de homofile får beskjeden om at "Gud hater de homofile!", og at de homofile går lukt til helvete. Særlig unge homofile har nok problemer som det er; å bli komfortabel med sin orientering. Så kommer prosessen med å bli akseptert av familie og venner. Men å bli akseptert av de kristne? Glem det. De får beskjed om at de er elsket, men at det de gjør er hatet. Slik de homofile forstår denne uttalelsen, er følgende: "Ok. Like langt. Jeg er egentlig ikke elsket av de kristne. De aksepterer ikke min legning - derfor akseptere de ikke meg som person."

Som om homofili bare handler om sex. Handler heterofili bare om sex? Noen kristne forsøker å "helbrede" de lesbiske for dette "ondet". Uten å lykkes i særlig grad. Jesus var de utstøttes venn. Homofile er dagens spedalske.

Jeg vet ikke, men tenker at de kristne må revurdere sin holdning til dette temaet. For homofili forsvinner ikke. Kanskje - bare kanskje - enkelte kristne har tolket Bibelen feil på dette området? Ikke kom rekende med vers fra GT - de som siterer dem forstår hverken vers fra GT eller NT om temaet.

Og så var det dette med kjærlighet...

Inntil videre, så tar de homofile og lesbiske selvmord. Godt hjulpet av kristne som siterer Bibelen flittig. I hvert fall slik enkelte heterofile forstår Bibelen.

Og så må det nevnes at en god del homofile og lesbiske har mistet troen på Gud, grunnet behandlingen de har fått av de kristne.

Håper dette er ord til ettertanke. Du mener kanskje at du har "rett" teologisk, men det bidrar til et annet menneskes selvmord og tap av tro på Gud. Men du har kanskje ikke tenkt på det på den måten før?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt