Verdidebatt

Kristendom vs humanisme

De fleste her på verdidebatt kjenner til kristndommen og noen kjenner til Den Hellige Ånd. De fleste har også hørt om humanisme og hva tilhengerne der forfekter.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Er det ikke litt rart at diss to retniger har så mye til felles?

De kristne tror på Gud som skaperen av verden. Humasnistene tror på det gode i mennesket. Det er deres Gud, mennesket. Mennesket ble da ikke til før lenge etter at verden ble skapt.

Gud ga oss de 10 bud som er leveregler som gangner oss. Konstruktøren har gitt oss bruksanvisningen! Humanistene tror på menneskerettighetene. Det vil ende i en katastrofe fordi det er , nettopp, rettigheter. Ingen forpliktelser. Vi skal bare nyte. Det eneste du er forpliktet til er å adlyde staten.

Kristendommen snakker om en fortapelse. Humanistene snakker om en miljøkatastrofe. Kristendommen snakker om at du kan bli frelst. Det er ikke noe du kan gjøre deg fortjent til selv. Du må bare ganske enket åpne ditt hjerte å tro på Jesus. Humanistene sier at miljøkatastrofen kan unngåes. Det er ikke noe du gjør alene men hvis du åpner pengepungen din og betaler miljøavgifter, fikser staten det hele.

I bibelen står det mye om kjærlighet. Har du lest hva Paulus skriver om den? Kjærligheten tåler alt.

Humanistene har noe som heter solidaritet. Det betyr på enkelt norsk "Jeg er enig i hva du sier. Jeg støtter deg så lenge det ikke koster meg for mye"

Det er en amputert form for kjærlighet. For å si det litt stygt:" Jeg er glad i deg, Jeg puler deg i dag og en annen i morgen"

Jeg kunne finne mange andre eksempler. De prøver å erstatte alle ting.

Slik vil det være i endetiden de prøver å erstatte Jesus. Jesus sier:

21 Om noen da sier til dere: ‘Se, her er Messias’ eller: ‘Se, der er han’, så tro det ikke! 22 For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre tegn og under for om mulig å føre de utvalgte vill. 23 Vær på vakt! Jeg har sagt dere alt på forhånd.

Det som slår meg er det som står skrevet i Matt. 24. Her står det at Jødene skal hates, lovløsheten skal bli stor og evangeliget skal forkynnes i hele verden. Er det ikke det som er i ferd med å skje?

9 Da skal de utlevere dere til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. 10 Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. 11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. 12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. 13 Men den som holder ut til enden, skal bli frelst. 14 Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.

Det står også mye annet spennende. Tør du se?

Mvh Petter

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt