Verdidebatt

Den åpne kirke?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg skulle ønske at kirkene var åpne så ofte som overhode mulig!

Men vi må huske at dette har et mer "praktisk plan"....

Det må nemlig være "noen" som låser opp, tenner lys, ordner varme, slår av alarmer, tenner alterlys, kanskje setter friske blomster på alteret, gjør klar lysgloben, koker kaffe, måker snø, soper kirketrappa, gjør det koselig i kirken osv... med andre ord FRIVILLIGE.

....Eller folk i den lokale stab som er villige til å jobbe utover vanlig forventet arbeidstid osv... ja jeg vet det blir kjedelig praktisk dette....

Men slik er det.

Skulle ønske folk kom til kirken og ikke bare kom med synsing om alt som bør skje eller gjøres i kirken. ...men rett og slett sier "Her er jeg, bruk meg, jeg vil være med".

Ikke bare krever, men gir...av seg selv!

Men da må man også tåle å være kirkens ansikt "utad".... Og DET kan jo selvfølgelig koste!

Men jeg tror, dvs. jeg VET at de aller fleste som gir av seg selv i sitt lokale menighetsfelleskap, vil få masse igjen! De føler seg alltid inkluderte og velkomne!  -Men de som bare sier "burde, burde" og bare kritisere kirken og ikke selv vil gjøre noe for å gjøre kirken til det man vil at kirken skal være, må regne med å føle seg utenfor.

Kanskje kirken på ditt hjemsted mangler din nådegave eller talent for å bli en "hel" kirke og et inkluderende fellesskap? Hva med å finne det ut?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt