Verdidebatt

Advarsel mot Kristendom

Det finnes mange tolkninger av hvordan kristendommen skal forstås i vår samtid. Men noe er man enige om; homofile må moralsk sett fordømmes hvis de lever ut sin legning. Burde det ikke så stå en advarsel på enhver Bibel om akkurat dette?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For det er ikke slik - som noen liker å tro - at alle mennesker blir sett på som like verdifulle i Kristendommen. For der heterofile kan få velsignelse av Gud når de inngår ekteskap så vil de fleste (nær sagt alle) homofile par bli nektet dette. Gud ser så ikke ut til å støtte følelser hos mennesker, men istedet støtter Gud at mann og kvinne skal kunne lage barn. Det er det hele. Hvis man så likevel står ved at homofile ikke skal kunne gifte seg i kirken, men likevel mener at alle mennesker har likt menneskeverd så må man tale FOR at heterofile ikke kan velge partner selv basert på følelser hvis man er FOR at alle mennesker skal ha lik verdi (uavhengig av medfødte legninger). Det viktigste aspektet som skal overskygge alt er at mann og kvinne anatomisk passer sammen for å kunne produsere barn. For Gud elsker vel ikke heterofile mer enn Gud elsker homofile vel? Slik at han tar hensyn til heterofiles følelser (kan få velge selv hvem man vil gifte seg med) men overser homofiles følelser?

Det er på tide at vi får på plass en advarsel i enhver Bibel om at `har du homofil legning så advares du herved om at denne legningen omtales i sterke, negative ordlag i denne bok og at det ikke gis tillatelse til å leve ut denne legningen hvis man velger å bli kristen`. Dette ville nok Gud ha støttet selv da jeg er sikker på at Gud ikke nødvendigvis vil ha alle mulige type mennesker inn i himmelen. Ellers ville Gud nok ha brukt mer energi på å oppfordre homofile til å inngå livslange forhold ved å fokusere på menneskelige gode følelser enn å fokusere så mye på type sex.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt