Verdidebatt

Ateisme, hva får man ut av det?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er viktig å tenke rasjonelt om store avgjørelser som skal taes. Går vi til dyre anskaffelser av noe skal det garanteres at det svarer til forventningene. I ettertid vil det vise seg om vi gjorde et godt eller dårlig kjøp.

Det er et tankekors at så mange velger ateisme, som er ingenting, samtidig som man risikerer å betale med sin sjel.

En sannsynlighetsberegning i Pascals ånd illustrerer billedlig valget om å tro omtrent slik: Det vises frem to knyttede hender hvor det i den ene hånden sies at det finnes ingenting, mens det i den andre kanskje er en gullmynt du kan få i eie. Hvilken hånd vil du da velge?

Det virker opplagt å velge den hånden som har muligheten i seg. Men det er ikke opplagt for alle. Og hvorfor er det ikke det?

Svarene er mange:  - Det finnes så mange tåpelige kristne.

- gudstjenester er så kjedelige.

- jeg må endre meg så mye.

Listen er mye lengre og kan ofte bestå av mange veldig forståelige og triste grunner. Men blir det viktig for oss å velge Jesus, så må vi se bakenfor disse karakteristikkene av kristne og de kristne fellesskapene. De er både hellige og allminnelig.

Jesus, Guds hellige ble menneske i en skitten krybbe og en stall full av dyr. Han ble ikke født på slottet, der de vise mennene først henvendte seg. Hans etterfølgere var ikke anerkjente borgere først og fremst, men enkle fiskere, tollere og tidligere prostituerte. Han kom for å ta bolig blant de utstøtte, de med sønderknuste hjerter som forstod at de uten ham var uten håp og uten redning.

Evangeliet betyr det glade budskap. Vi må kanskje skrape litt skitt til sides for å se verdien av det, men det finnes ikke noe bedre alternativ, så det er verdt å ta sjansen. Du taper ihvertfall ikke noe dyrebart på måten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt