Werner Skaug

63

Jesus Film Project

Publisert: 18. feb 2012

For en tid tilbake kom jeg over en side på nettet, www.jesusfilm.org. Dette er kort fortalt et arbeid hvor en film om Jesu liv, død og oppstandelse, vises til mennesker over hele verden. Ofte i fattige land. Til unådde mennesker. På deres eget språk. For små grupper. For større grupper. For 50$ kan man nå 500 mennesker med denne filmen. For 100$ 1000 mennesker. Vil anbefale alle som er opptatt av misjon om å sjekke ut deres arbeid og støtte de.

På siden deres står det følgende:

"Every eight seconds, somewhere in the world, another person indicates a decision to follow Christ after watching the "JESUS" film.

Every eight seconds... that's 10,800 people per day, 324,000 per month and more than 3.8 million per year! That’s like the population of the entire city of Pittsburgh, PA coming to Christ every 28 ¼ days. And yet, if you are like many people, you may have never even heard of it.

Called by some “one of the best-kept secrets in Christian missions,” a number of mission experts have acclaimed the film as one of the greatest evangelistic tools of all time. Since 1979 more than 200 million men, women and children worldwide have indicated decisions to follow Jesus after viewing the film. In addition, through hundreds of partners an estimated 10+ million decisions have been made as the film "JESUS" is used extensively by the Body of Christ worldwide."

Og har du lyst til å se filmen for din egen del (på engelsk), er den å finne på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=5pGEv9qXVaY

God film!

 

Kommentar #1

Kjell Arne Norum

60 innlegg  670 kommentarer

En god film

Publisert over 9 år siden

Sist jeg høret et anslag over hvor mange som har sett den, og det er ganske mange år siden, var det 600 millioner. Den brukes av svært mange forskjellige misjonsaktører, så det er vel ikke helt riktig å kalle den "en av de best bevarte hemmeligheter i kristen misjon".

Jeg er kritisk til statistikk som teller frelste mennesker, ikke minst i land som ligger langt borte. Akkurat disse tallene fester jeg ingen lit til.

Men når dette er sagt: Det er flott at du trekker denne filmen fram, for den er meget god! Den kan godt brukes i Norge også. Selv har jeg brukt lange utdrag av den for å gi konfirmanter et levende bilde av bibelhistorien og av Jesu liv. Den passer også godt til undervisning av asylsøkere og nye landsmenn. Og hvorfor ikke bruke den på en vanlig menighetskveld? Et par innslag, for eksempel skildringen av Jesu oppstandelse, blir vel "amerikanske", med unaturlige lyseffekter. Men i det store og hele holder filmen seg svært nært til bibelteksten, og jeg anbefaler den gjerne.

Kommentar #2

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Gode idéer, Kjell

Publisert over 9 år siden

Fester ikke lit til tellingen av frelste mennesker selv. Det blir nok omtrentlig da det ikke alltid lar seg gjøre å fintelle. Men å bruke filmen i undervisnings øyemed på forskjellige arenaer her hjemme, var et godt forslag.

Kommentar #3

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Neppe

Publisert over 9 år siden

Det var i utgangen av 2011 ca. 2,267 milliarder internettbrukere i verden, og 0,00053% av disse har besøkt siden www.jesusfilm.org de siste 3 månedene. Dette betyr at 12016 personer har besøkt siden per dag i perioden. 

Det er 303835 internettsider som er mer besøkt enn jesusfilm.org. Linken du postet fra youtube har fått 65000 treff på litt over ett år. 

Skal 3,8 millioner bli omvendt pga. denne videoen, må nesten alle klikk tilsvare en omvendelse. Det betyr at det er nesten bare ikke-kristne som er inne på siden. Dette høres svært tvilsomt ut. 

Siden er omtrent like populær som http://www.atheist-experience.com/ forresten. 

I lys av denne informasjonen må påstandene dine kun betraktes som ren propaganda og oppspinn. Har du noen form for dokumentasjon, så kikker jeg gjerne på den. 

Kilder: 

http://www.internetworldstats.com/stats.htm

http://www.alexa.com/siteinfo/jesusfilm.org

Kommentar #4

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Internett og jungelen

Publisert over 9 år siden

Denne filmen blir vist på storskjerm inne i den dypeste jungel mange steder. Og blant indianere i latin-Amerika, f.eks. Der får de se filmen på deres eget språk. Det arbeides stadig med å dubbe filmen på stadig flere språk. Det er denne grenen av deres arbeid jeg har festet meg ved. Hvor mange som har sett filmen på Internett har jeg ikke noen oversikt over. Poenget mitt med anbefalingen av dette arbeidet er misjon. En debatt om hvilke tall som stemmer eller ikke utifra ulike beregninger, var ikke hovedfokuset. Jeg uteblir fra dén debatten, og har ikke noe behov personlig for å diskutere tall satt opp mot hverandre. Misjon er poenget. Punktum. :)

Kommentar #5

Kjell Arne Norum

60 innlegg  670 kommentarer

Joda

Publisert over 9 år siden

På nettstedet til Jesus Film Project kan man foreløpig se filmen dubbet til mer enn 1120 språk. Absolutt imponerende!

http://www.jesusfilm.org/film-and-media/watch-the-film  

Jeg har nettopp sett litt av den på språket bedamuni, uten at jeg har peiling på hvor de snakker det. Det opplyses at mer enn 1500 organisasjoner har brukt filmen i sitt arbeid. Selv hørte jeg om den for mer enn 15 år siden, da jeg var sterkt involvert i Den norske Santalmisjon. Den vises på lerreter i storbyer og landsbyer, savanner og jungler verden over, om nødvendig med generator der de mangler strøm. 

Kommentar #6

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.

Denne filmen blir vist på storskjerm inne i den dypeste jungel mange steder. Og blant indianere i latin-Amerika, f.eks.

Nå har jeg faktisk vært både i jungelen og i fjellene med latinamrikanske indianere. Jeg kan ikke se at de har behov for å se denne filmen. Svært mange er forresten allerede kristne, men mange mikser kristendom med elementer av naturreligion. 

De indianerne som er isolerte og ukjent med moderne kultur bør en holde seg langt unna. Vi har absolutt ingen rett til å gripe inn i livene deres. Det kan gjøre uopprettelig skade. 

Kommentar #7

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Gi meg ett godt argument for å drive misjon. 

Kommentar #8

Werner Skaug

63 innlegg  1187 kommentarer

Forskjellige grunner til å drive misjon

Publisert over 9 år siden

Å hjelpe fattige med mat, drikke, klær og husly. Skolere barn så de kan lære seg å lese og skrive. Forhåpentligvis komme så langt som at de får tatt utdanning, og kan livnære seg selv og sine i jobb som voksne. Drive sentere for mennesker med ulike behov; f.eks barn som har blitt brukt som soldater i krig, og gi de en normal barndom. Hjelpe folk med medisiner og andre helsebehov ved helsestasjoner. M.m. Disse tingene er en naturlig integrert del av det å drive misjon, i tillegg til det å forkynne evangeliet om Jesus.

Kommentar #9

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.

Å hjelpe fattige med mat, drikke, klær og husly. Skolere barn så de kan lære seg å lese og skrive. Forhåpentligvis komme så langt som at de får tatt utdanning

Du snakker om grunner for å drive hjelpearbeid. 

Jeg spurte etter gode grunner for å drive misjon. Altså i ditt tilfelle: å forkynne Jesus. 

Kommentar #10

Kjell Arne Norum

60 innlegg  670 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Som kristne tror vi at Jesus har åpnet veien hjem til den Gud som skapte oss. Dette mener vi er en god "nyhet", som vi gjerne vil dele med andre.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere