Terje Johs. Johansen

26

SAS -havariet

Publisert: 6. feb 2012

Som Vg også tok opp i dag ble det spurt om: ER kongefamiliens liv mer verd enn den vanlig mann/kvinne i Norge?

Hendelsen skjedde på Kastrup da en SAS maskin havarerte med et smell. Det kom røyk inn i flyet som gjorde at alle måtte evakuere. Men i dette flyet satt Mette-Marit og Kronprins Håkon. Det ble som sedvane litt panikk inne i flyet. Da fikk de reisende beskjed å bli sittende inntil de kongelige hadde kommet seg ut, ikke før. Det vil si at de vanlig menneskene måtte bare finne seg i å bli brent inne om slikt kunne hende?

Nå hadde vi en episode i Italia hvor et crus-båt gikk på land med et smell og båten kantret og flere liv gikk tapt. Etter hvert kom det fram at kapeinen på båten hadde forlatt skuta som en av de første. Dette ble det reaksjoner av. Da spør jeg: Skulle ikke da kronprinsparet vise ansvar å bli til slutt sammen med kapteinen på flyet? Er kongefamiliens liv mer verd enn oss?  Hva mener dere?

Kommentar #1

7 innlegg  815 kommentarer

Nei, kongefamiliens liv er ikke mere verdt enn oss andre.

Publisert over 9 år siden

Hadde det vært statsminister / president / mennsker med høyest rang lederskap i en nasjon er det vettu at de hadde fått pri, men også der er man fort i grenseland. 

Mette Marit og Co er tross alt bare gallionsfigurer i funksjon, sorry to say.

Kongefamiliens funksjon og kapteinens funksjon har ikke noe med hverandre å gjøre, irrelevant problemstilling.

Hadde det virkelig stått om livet hadde jeg blåst i oppfordringen og lempet alle på dør, i mest mulig rasjonell rekkefølge. Tror også kongefamilien ikke hadde følt det ok om man hadde fått pri på en måte som kostet andre livet.

Kommentar #2

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Nå hadde vi en episode i Italia hvor et crus-båt gikk på land med et smell og båten kantret og flere liv gikk tapt. Etter hvert kom det fram at kapeinen på båten hadde forlatt skuta som en av de første. Dette ble det reaksjoner av. Da spør jeg: Skulle ikke da kronprinsparet vise ansvar

Vel - den perfekte kjærligheten hadde sagt - jeg går sist. Den som frykter hadde sagt - jeg går først.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere