Kommentar

Trøster Gud oss?

I 2. Korinterbrev kapittel 1, kan vi lese om Gud som trøster oss. Gjør han virkelig det? Og i så fall, hvordan?

"Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, den Far som er rik på barmhjertighet, vår Gud som gir all trøst! Han trøster oss i all vår nød, så vi skal kunne trøste dem som er i nød, med den trøst vi selv får av Gud. For om vi har rikelig del i Kristi lidelser, får vi ved Kristus også rikelig trøst. Lider vi nød, er det for at dere skal få trøst og frelse. Blir vi trøstet, er det for at dere skal få den trøst som gjør at dere holder ut de samme lidelser som vi må tåle. Vårt håp for dere står fast. For vi vet at slik dere har del i lidelsen, har dere også del i trøsten." 2. Kor 1, 3-7

Fine vers, igrunnen! Vi er mange kristne som har behov for trøst i løpet av livets vei. Og mange av oss har erfart å få trøst av familie, venner og bekjente. Men fra Gud?

Jeg tenker bare på mitt eget liv, og de prøvelser jeg har måtte gå gjennom. Når jeg da tenker på Guds tilstedeværelse gjennom dette, er min første tanke at Han aldri har føltes mer fjern enn da. Trøst er absolutt ikke et stikkord jeg minnes, dessverre.

Så derfor vil jeg spørre dere her på Verdidebatt, hva dere tenker om dette? Gir Gud trøst? Og i så fall, hvordan trøster han?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar