Verdidebatt

Politiet for travle til å motta anmeldelser?

En ung jente fortalte på nyhetene om hvordan det opplevdes å bli overfalt og ranet i trappeoppgangen på vei hjem til sin bopel i Oslo. Hun greide å komme seg unna, men har etter en måned enda ikke lykkes med å få anmeldt overfallet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Begrunnelsen fra politiets side: de har rett og slett ikke tid!

Heller ikke når den unge jenta har med seg tv-teamet ned på politistasjonen på Grønland for å forsøke å få anmeldt, lykkes det.

Reporteren snakker med ansvarshavende og spør om ikke hendelsen anses som alvorlig nok, siden man bruker begrunnelsen: behov for å prioritere alvorlighetsgrad. Anses det ikke som alvorlig når en ung jente overfalles, blir tatt kvelertak på og frastjålet veska? Det er selvsagt umulig å svare nei på et slikt spørsmål. Men hva er så årsaken? Hvilke saker er det som faktisk prioriteres?

Jenta uttaler selv, på slutten av intervjuet, at hun får en følelse av at de er late og ikke gidder å ta imot hennes anmeldelse. Hun forstår ikke hva det er de holder på med, når de aldri har tid til henne. Det er på ingen måte tillitsvekkende for et ungt menneske.

Denne historien føyer seg nok inn blant endel andre av lignende art. Det er slett ikke som noen trøst å anse, for de som rammes. Når vi utsettes for kriminelle handlinger, liker vi å tro at det er noen der som kan hjelpe oss. I det minste tar imot oss og lytter til det vi har å fortelle.

Er det andre som har opplevd eller hørt om lignende saker, eller er disse som opplever det bare uheldige med timingen?

Jeg håper selvsagt at det siste stemmer best.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt