Torill Born

296

Ingen stengsel for forandring

Jeg leste det i et innlegg og det kan jo verifiseres da. ER det rart jeg som kristen føler som en intuisjon i kroppen - en fremmedhet overfor mye og mange i samfunnet for det har jeg følt på i mange år. Noe stemte ikke vs kart og terreng

Publisert: 18. jan 2012

Det er jo klart det blir bokstavelig talt himmelvide forskjeller på en person som har sin tanke- og tros-kraft ut fra Bibelens ord - i motsetning til de som tenker og tror ut fra Marxist-Leninistisk tankegang.

 

Det klargjør min fremmedfølelse TOTALT. Det er to diamentralt motsatte tanke- og tros-baner og det former selvfølgelig også både synet på fagkunnskap og livsførsel.

 

Interessant er det derfor da jeg hørte intervju på kristen-tv om Tove Dahl, som var en kjent psykiater og erklært ateist - og i møte med noe oversanselig - møtte veggen - eller skal vi si lyset. Hun måtte føle overnaturlighet på kroppen for at sinn og sjel skulle kunne FATTE at det er mer mellom himmel og jord og psykiatriske lærebøker - enn vi kan tenke oss.

Hun skrev da også boken Rapport fra en helomvending - der hun skildrer sin omvendelse.

Vi ER hva vi TENKER. Vi former våre liv etter hva vi TROR og TENKER. Er det rart det blir mange rare tankeprosesser både innen livssyn og ikke minst politiske ståsteder, hvis de kun skal formes etter menneskelige meninger og prinsipper. Det holder helt enkelt ikke. Også politikken må ha en høyere sfære å hente kunnskap fra. Ellers blir det ikke noe nytt og bare surr og rør.

Derfor tror jeg også på skifte av politiske partier - slik at gamle tanker kan skiftes ut og fornyes med andre. - men som kjent - forandring - det er vanskelig det. Men det er ingen stengsel for forandring.

Kommentar #1

Sveinung Sæbø

0 innlegg  4 kommentarer

Publisert nesten 10 år siden

Kan du utdype hvor, og på hvilken måte du ønsker forandring? Usikker på hva du ønsker at vi skal reflektere over med utgangspunkt i posten din.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere