Verdidebatt

Din mokkamann!

Mokkamann, sydhavskonge, neger, bleiking og m.m. Jeg kan ikke skjønne at dette kan skape så mye sinne og furore. Dette er jo tullete og harmløs.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg fikk ikke sett på Spellemann, men jeg fikk selvfølgelig med meg hva som skjedde, siden media-Norge har formidlet det videre til alle - uavhengig om du ønsket å få med deg det eller ei.  Reaksjonene har vært interessant å observere. Antirasistisk Senter var veldig fort ute i går kveld med å fordømme uttalelsene til Plumbo på det sterkeste. Jeg ser ingen grunn til at de skal fordømme det. Fordi Tshawe følte seg "krenket"?  Madcon, eller generelt sett rappere/svarte musikere har en vane med å harselere med andre mennesker på grunn av deres hudfarge "nigger-faktoren" er høy og det blir iblant sagt "bleikfis" og "hviting".Nå hevder jeg ikke at Madcon nødvendigvis har vane med å bruke slike ord. Men hvem vet om en del fraser og kommentarer ble utvekslet tidligere?

Det interessante med det hele er hvordan en del etniske nordmenn reagerte. Man skulle tro at mørkhudede mennesker (og kvinner) ble krenket til de så grader av ordet "mokkamann" (og fittehøl) at samtlige av dem vil våkne neste dag med spedalskhet.

På Twitter så var det også en rekke reaksjoner mot Tshawes "comeback" (fittehøl). Dette ble oppfattet for å være "kvinnediskriminerende" blant en del mennesker. Jeg skjønner ikke hvordan det kan være kvinnediskriminerende? Er ordet "hæstkuk" mannsdiskriminerende?

Folk må rett og slett slutte å være så hårsåre. Jeg mener ikke at man skal gå rundt og være ufyselig. Men jeg er redd for at denne politiske korrekte hårsårheten vil bare føre til at vi kommer til å frykte å tilnærme oss andre mennesker som ikke har samme hudfarge eller kjønn som oss.

Den reelle rasismen eksisterer og tro meg den går ikke bare en vei. Når (muslimske) innvandrere kaller etniske nordmenn for "vantro horer" så er dette rasisme. Den reelle rasismen er å rangere mennesker ut ifra raser. Det er å diskriminere mennesker på grunn av deres hudfarge eller etnisitet. Det finnes ikke noe som heter "omvendt rasisme" - rasisme er rasisme. Det som skjedde på Spellemann er ikke rasisme, men flåsete kommentarer som ble utvekslet.

Til de av dere som reagerer med vantro og sjokk: Husk hva som skjedde med Erik Schjenken. Når de politiske korrekte antirasistene går til krig mot mennesker så kan det ende dårlig. Lars Erik Blokkhus  har kommet med en unnskyldning, det bør vel holde? Eller skal han "henges" ut som Erik Schjenken ble?

Jeg vil ikke gå inn i den saken siden jeg har sterke meninger om både den saken og rasismeparagrafen generelt (jeg syns den bør oppheves). Men det går an å slutte å være på heksejakt hele tiden. Den paternalistiske holdning en del etniske norske antirasister har til norske borgere med pigment i huden er latterlig og absurd.

Jeg syns for øvrig redaktør Helge Simonnes innlegg er nøktern og bra. Innlegget kan leses her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt