Verdidebatt

At Aaron nå sitter i fangeskap i Palestina er ditt ansvar Jens Stoltenberg!

Men du kan ta en telefon til Abbas og be han om å løslate han. Det er i din makt. Du kan forklare Abbas at det er i Norge sett på som en demokratisk rett å kritisere selv DEG og andre myndighetspersoner. Og at det at han brukte den retten når han var i Norge ikke er en kriminell handling.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når jeg får beskrevet hvordan isolasjonscella er på Trandum, så lurer jeg på om du har vært der og sett. To ganger to meter grå mur med kloakklukt fra hullet som skal brukes som toalett i ene hjørnet. rommet er nesten uten lys. Dagslys kun gjennom en glugge i taket.Dette "hullet" brukes ifølge direktøren på Trandum av 50 fanger i året. Der plasseres fanger som er suicidale. Aaron var suicidal. Han... måtte leve mesteparten av dagene på Trandum på dette "hullet". Hva er menneskeverdig med det? Hvorfor sendtes han ut av landet uten ordentlig påkledd? Hvorfor fikk han ikke engang skoene sine og sokker? Det var jo kaldt herpå onsdag. Hvorfor ble han som var utsultet og svak etter nesten to ukers hungerstreik(han spiste to dager på
sykehuset etter 10 dagers faste) ; hvordan kan han sendes med håndjern, hoftelenke og fotlenker? Som en farlig terrorist-ala Guantanamo? Han som var fredsaktivist?? Trodde på ikke-vold og hadde Gandi som forbilde? Den eneste volden han begikk var mot seg selv, da frykten tok overtaket på han så hengte han seg på toalettet før han ble kastet på isolatet. I to døgn var han ikke under noe helsetilsyn etterpå. Inntil han ble kastet ut fikk han ikke tatt bilde av hodet, selv om de på sykehuset sa til meg at det er rutine ved hengning. De skulle ta det den dagen han ble sendt ut fordi jeg snakket med dem om det. Aaron hadde store hodesmerter.
Denne fredselskende og modige unge mannen som opplevde tiden i Norge med frihet til å si sin mening som den beste i sitt liv tross alt. ---han straffes nå i Palestina fordi han brukte denne retten da han var i Norge, og han kritiserte president Abbas og israleske myndingheter for at de ikke legger strid til side og skaper fred for folket i Palestina. Hvordan kunne denne unge mannen ofres for "den töffe asylpolitikken" som du prøver å føre Jens Stoltenberg.

Her er det ditt ansvar at han nå i natt sitter i sikkerhetspolitiet celle og har sittet i tøffe forhør i hele dag. Hans fysiske helse er i fare. Han har spist så lite de siste to ukene. Om han blir torturert så er den også i fare og psykisk har han allerede fått en så stor dose tortur at det skal bli vanskelig å komme snarlig ut av det.

Men du kan ta en telefon til Abbas og be han om å løslate han. Det er i din makt.
Du kan forklare Abbas at det er i Norge sett på som en demokratisk rett å kritisere selv DEG og andre myndighetspersoner. Og at det at han brukte den retten når han var i Norge ikke er en kriminell handling.

Du KAN Jens, men vil du?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt