Verdidebatt

Menneskets verd

En tanke om menneske, himmel og helvete

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det har slått meg hvor stort et menneske er. Det veier ikke mer enn et lite tre, men det speiler hele verden inni seg. Ikke bare speiler det verden, det tolker den, dikter videre på den og kler den i toner og farger. Hvert eneste menneske - en ny verden.

Det har slått meg at hvis helvete ikke var annet enn at vi fikk se hva som skjedde i disse verdene rundt oss - hver gang vi gjorde et av disse menneskene noe vondt - gjennom hele vårt liv. Hvis vi fikk Guds kjærlighet og så hvordan det vonde vi hadde gjort spredte seg over flere verdener og skapte hav av sorg og smerte. Hvis vi ikke fikk annen straff enn det - ville det ha vært nok.

Det har slått meg at hvis himmelen var at vi fikk Guds kjærlighet og fikk se alt vi hadde gjort av godt mot disse verdene som omgir oss - gjennom hele vårt liv. Hvis vi fikk se hvordan våre minste smil tente lys over viddene og lyste opp de mørke skogene. Hvis vi fikk se hvordan våre små vennlige ord varmet kalde hav og satt solen på regntunge himler. Hvis vi ikke fikk annen lønn enn det - ville det ha vært nok. For en evighet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt