Kommentar

Jomfu i nød?

På denne siden http://www.kjendis.no/jomfru/ kan dere se filmsnutter hvor en gutt på 20, som er jomfru, får hjelp av Dagbladet til å "bli kvitt" jomfrudommen.

For det første må jeg få si at han faktisk får en del god hjelp. Han blir stylet, får tips til å sjekke opp jenter... Ting som kan hjelpe han med å få bedre selvtillit.

Men ellers... Her har vi en ung gutt, snill, sjenert... Og han blir altså kastet ut i "denne verden", med festing og fyll, teknikker for slossing osv. Dette skal altså være svaret på hans problemer med å ikke få kjæreste, og enda viktigere, -ingen sex.

Og jeg kjenner det gjør meg trist. Kan vi egentlig få et bedre "åndelig bilde" på hvordan et menneske blir dratt rett inn i denne verdens mørke?

Jeg skulle likt å vite hva han egentlig tenker og føler etter alt dette. Har han det bra? Kjenner han på seier? ...eller kjenner han på mislykkethet, på tomhet, på meningsløshet?

Vi kristne jenter vet at de "leksene" han fikk for å bli mer tiltrekkende, de hjelper ikke. Ikke i lengden. En mann som virkelig er tiltrekkende, og aktuell som ektemann... Det er en som frykter Gud. Det kan høres klisjè ut, men hva betyr det egentlig?

En som er trygg på seg selv. En som vet han er verdifull, akkurat slik han er. En som har sin identitet i Gud. Som elsker Gud, og elsker sin neste. Han trenger ikke imponere noen, fordi Guds godhet lyser gjennom han. Han respekterer jenter. Han gir dem komplimenter. Han stiller opp. Han bryr seg. Han er Kristus-lik.

Vårt Land (også som Dagbladet, en avis...) lager tv-serie som heter "omvend meg". Jeg lurer på hvordan en slik serie hadde blitt, om dere tok kontakt med denne fyren, og viste han en alternativ vei til kjæreste (og sex... innenfor ekteskapet). Han har prøvd "verdens vei". Hva hvis han fikk følge en sånn person som han pastoren som følger bergenseren i "omvend meg"... Snakke med kristne gutter og menn, om dette med jenter, dating, kjærester... Bygge opp selvtilliten hans, men på et dypere plan enn han nå har erfart.

Det hadde vært en bra serie, det! :)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar