Jan Isakson

3

Skifte av livssyn - en troverdig reise?

Når en leser og hører en del av disse trosreisene fra gammel sorg til ny glede - dukker spørsmålet opp – kan man stole på disse menneskenes – siste - personlige erfaringer og vurderinger når det gjelder menneskesyn og virkelighetsoppfatning?

Publisert: 29. nov 2011

Og er de så viktige – disse tankene som vi enkeltvis har i hodet - og litt pompøst kaller for livsanskuelse?

Det ulmer en antagelse om at det mennesker sier og skriver – det kan man slett ikke stole på.

Jo mer skråsikkerhet i overbevisningen – jo større grunn til skepsis.

Dette er jeg ikke helt sikker på……

Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 10 år siden

Godt spørsmål. Mn konversjon fra skreven lutheraner til katolikk foregikk over flere år. Tidivs litt svermerisk, men etterhvert mer substansiell og da jeg hadde betstemt meg hadde jeg bestemt meg. Derfra var det bare tiden og veien. Tidlig hørte jeg et begrep om Sigrid Undseth om at hun ble ansett om en såkalt "once-born" som en katolikk som alltid hadde vært det nærmest uten å vite om det, men i ettertid anser jeg meg selv som en sådan. Det er som om min tro har blomstret opp og blitt en drivkraft i seg selv fra konversjonstiden. Det kjennes godt å være så nær alt som betyr noe i livet og kunne plassere det som er mindre viktig.

Kommentar #2

Selma Pålsdotter

0 innlegg  87 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Jan Isakson . Gå til den siterte teksten.

Jo mer skråsikkerhet i overbevisningen – jo større grunn til skepsis.

Det har jeg erfart med etpar venner, begge gikk fra å være masete insisterende ateister til fanatiske og svært misjonerende "Oslo kristne senter-kristne".  På den andre siden kjenner jeg også noen som har gått veien Njål skriver om, religiøse som føler å ha kommet hjem til den religionen de hele tiden har hatt etter konvertering til noe annet.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere