Verdidebatt

Guds rest i endetiden.

Skal du velge hvilket kirkesamfunn du vil tilhøre i endetiden må du se hva slags lære/doktriner de enkelte kirkene lærer, og sammenlikne dette med det som er beskrivelsen av Guds kirke i endetiden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

De av dere som vet jeg er adventist venter nå at jeg skal fortelle at jeg tror SDA er den sanne kirke, Guds restkirke i endetiden. Selvfølgelig gjør jeg det, ellers ville jeg ikke ha skrevet dette innlegget!

Det er tre kapitler i Åpenbaringsboken som forteller oss hvilken kirke det er som er Guds rest. Restkirken er de trofaste som ikke blander sannhet og løgn, de bryter ikke Guds ord, de flørter ikke med verden eller med det spirituelle Babylon, de setter ikke tradisjon over Guds ord men henter sin lære fra Bibelen med et ”Så sier Herren”.

Åpenbaringsboken kap. 10 gir det historiske perspektivet, eller bakgrunnen til den lille rest, og plasserer denne rest på rett sted på tidsskalaen. I vers 6 sies det at "Tiden er omme". Hva betyr det, hvilken tid er det slutt på? Dette kommer fram av sammenhengen i kapitlet at det ikke er den "virkelige" tiden det er slutt på, for det står i siste vers (vers 11) #... Igjen skal du profetere om mange folk og nasjoner og tungemål og konger.# Den tid som det refereres til i vers 6 må da være profetisk tid så lenge det ikke er "vanlig" tid det er snakk om. Vers 2 forteller oss om en "liten bok", og vers 8 at denne boken skal åpnes. Hvilken bok er dette og hva betyr det at den skal åpnes? Leter vi oss gjennom Bibelen finner vi at det kun en bok som ble forseglet / satt segl på. Denne forseglingen nevnes to ganger, først i Dan 12,4: #Og du, Daniel: Gjem disse ord og forsegl boken inntil endens tid. Mange skal fare omkring, og kunnskapen skal bli stor.# og det gjentas i Dan. 12,9: #Og han sa: Gå bort, Daniel! For disse ord skal være skjult og forseglet inntil endens tid.# Ut over dette står det i Åp. 10,4 at det spesielt skulle settes segl for det de sju tordener talte det skulle ikke engang skrives ned, mens det i Åp. 22,10 står at boken i sin helhet ikke skulle settes segl på. Den lille boken (vers 2) som skal bli åpnet (vers 8) er ingen annen bok enn Daniels bok. Ser vi litt på "historien" til Daniels bok finner vi at den ikke ble forstått før tidligst på slutten av det 18. århundre og i starten på det 19. århundre. Inntil da var boken sjeldent lest fordi den nær sagt var "umulig å forstå". De tre avslutningsversene i kap. 10 er synonymt med de opplevelser Guds restkirke i endetiden ser som meningsfulle for dem. At boken ble spist må forstås i overført betydning på en slik måte at boken ble lest og studert, dette forklares i Jeremias 15,16 hvor det står: #Jeg fant dine ord og åt dem, de var til glede for meg. Og det var en fryd for mitt hjerte at ditt navn er nevnt over meg, Herre, Allhærs Gud.# Og det var altså først under intense studier av Daniels bok at den ble åpnet for menneskene, nærmere 2400 år etter den ble forseglet. Når da Daniels bok har blitt åpnet så oppfyller dette en av profetiene som er gitt om boken at det ikke skulle forstås før i endetiden, (se versene 12,4 og 12,9 over). Sette vi dette sammen med at "tiden er omme" og det ikke er mer profetisk tid igjen, så betyr dette i klartekst at endetiden har startet.

Åpenbaringsboken kap. 12 gir oss to identifikasjoner på Guds restkirke i vers 17: Det fortelles her at det er de… #som holder Guds bud og har Jesu vitnesbyrd.#, og Jesu vitnesbyrd er Ånden i profetordet. (Åp 19,10). Hva betyr dette? Å holde Guds bud har blitt diskutert opp og ned i tråd etter tråd, men det kan bare være et svar på dette til tross for at alle de forskjellige meningene som har kommet frem, og det er å holde budene slik de ble gitt av Gud. Alle andre varianter som skiller seg fra budene slik de står i 2. Mosebok 20 er ikke Guds bud. Guds kirke i endetiden, den trofaste lille resten, holder derfor Guds bud slik de ble gitt av Herren. Jesu vitnesbyrd er forklart som Ånden i profetordet, noe som betyr at denne kirke vil bli inspirert av Den hellige ånd til tale Guds rene og ubesmittede sannheter. I motsetning til den lille rest er kirken generelt (ikke den lille rest) i endetiden beskrevet i Åp. 3,14ff og er kjent som Laodikeamenigheten, den som beskriver seg selv som rik, sier den har i overflod og at den ikke mangler noen ting. Denne kirken er i følge Jesus lunken, elendig, fattig, ynkelig, blind og naken, alt i åndelig forstand. Jesaja gir en mer malerisk beskrivelse av denne kirken:

{FOLKET ER FORBLINDET} #9 Stirr på hverandre, fulle av undring, la øynene klistres igjen og vær blinde! Vær drukne, men ikke av vin, og rav omkring, men ikke av rusdrikk!  10 For Herren har sendt over dere en ånd som gir dyp søvn. Han har lukket deres øyne - profetene, og dekket deres hoder - seerne. 11 Slik er alle syner blitt for dere som ordene i en forseglet bok. Gir de den til en som skjønner seg på skrift, og sier: "Les dette!" så svarer han: "Jeg kan ikke; den er forseglet." 12 Og gir de boken til en som ikke kan lese, og sier: "Les dette!" så svarer han: "Jeg kan ikke lese."# (Jesaja 29,9-12)

Men det er håp…

#18 så råder jeg deg at du kjøper av meg: Gull, lutret i ild, for at du kan bli rik, og hvite klær, for at du kan være ikledd dem og din nakenhets skam ikke skal bli stilt til skue, og øyensalve til å salve dine øyne med, for at du kan se. 19 Alle dem jeg elsker, dem refser og tukter jeg. Derfor, ta det alvorlig og omvend deg! 20 Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde nattverd med ham, og han med meg. 21 Den som seirer, ham vil jeg gi å sitte med meg på min trone, likesom jeg og har seiret og har satt meg med min Far på hans trone. 22 Den som har øre, han høre hva Ånden sier til menighetene!# (Åpenbaringen 3,18-22)

Åpenbaringsboken kap. 14 forteller oss hva som er særegent for Guds restkirke i endetiden. I tillegg til å holde Guds bud og ha Jesu vitnesbyrd og tro som er påpekt i kap. 10, så er det som mer enn noe annet særpreger Guds restkirke i endetiden det at denne kirken er den eneste kirke som forkynner de tre englers budskap. Se for øvrig denne: http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat14/thread188248/

Guds rest knytter også profetiene til Daniel sammen med profetiene i Åpenbaringsboken og ser en klar sammenheng mellom disse.

#Du skal tale mine ord til dem enten de vil høre eller ikke; for de er trassige. Men du, menneske, skal høre på det jeg sier til deg. Vær ikke trassig som denne ætten. Lukk opp munnen og ét det jeg gir deg."  Da jeg så opp, fikk jeg øye på en hånd som var rakt ut mot meg, og i den var det en bokrull.# (Esekiel 2,7-9)

#Han sa til meg: "Menneske, ét det du finner her! Ét denne bokrullen! Gå så og tal til Israels ætt!" Jeg åpnet munnen, og han lot meg ete bokrullen. "Menneske," sa han, "mett din mage og fyll dine innvoller med denne bokrullen som jeg gir deg." Da åt jeg den, og den smakte søtt som honning.# (Esekiel 3,1-3)

#Da gikk jeg bort til engelen og ba ham gi meg den lille bokrullen. Engelen sa til meg: "Ta bokrullen og spis den! Den vil svi i magen din, men i munnen din skal den være søt som honning."# (Åpenbaringen 10,9)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt