Verdidebatt

tungetale ll

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tungetale ll

Viser også til mitt forrige innlegg vedr. tungetale i kristne forsamlinger. Bra respons -. Men fikk egentlig ikke noe svar på mitt anliggende annet enn teorier.   Til slutt ble debatten så avsporet at jeg fant grunn til å skrive et nytt og mer konkret innlegg, med direkte spørsmål som er viktig å vite for mange:  Hvordan skal vi som ikke har denne ”gaven” stille oss til dette, uansett hva vi opplever.

Jeg vet det er mange som  er uforstående til fenomenet.  En del føler angst i denne sammenheng.  Noen sitter gjerne på et møte og kvier seg til at hovedtalen er slutt – for da begynner ”spetakkelet”  og en god preken får ikke tid til å synke inn fordi en eller flere tar ordet uoppfordret,  til en masse rare lyder med en etterfølgende såkalt tolkning.

Et spørsmål er:  Kan ikke tolkningen komme direkte, uten tungetale først, som et vitnesbyrd ?

Hvorfor må det alltid sies: Så sier Herren – hvordan kan vi vite det, at tungetaleren er et medium – eller om han taler av seg selv.

Jeg vet også at det hender noen blir indirekte utstøtt av en forsamling som de i utgangspunktet gjerne ville holde til i.  Kanskje er en del av disse igjen  ”ute i verden”  i dag på grunn av dette.  Et annet påtrengende spørsmål blir  da :  Er alt dette fra Gud s Ånd. ?

Er det noen som kan fortelle om positive konkrete konkrete ting i og rundt tungetale ?   (bortsett fra føleri og emosjonelle opplevelser),  for det er sikkert noen som har det også.

Er det noen som kan fortelle om negative ting de har opplevd (opplever)   Jeg er klar over at den siste gruppen kanskje er vanskelig å få i tale.

Den største gruppen er vel slike som meg som venner seg til alt etterhvert , og slutter å stille spørsmål.

Skulle gjerne hatt uttalelser fra ledere i tungetaleforsamlinger som kanskje har den beste oversikten på alt dette.  Jeg håpte jo i mitt forrige innlegg å bli skutt på  av slike kanoner – men spurven var vel for liten.

Håper at ikke dette denne gangen blir avledet av  ”bloggplagere”

MVH  magnus L

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt