Verdidebatt

Har Bibelselskapets integritet blitt svekket?

Fungerende styreleder i Bibelselskapet (2009-2011) er Tor Tjeransen. Han er også pastor, avdelingsleder og unionsleder for Syvendedags Adventistene. Har integriteten til Bibelselskapet blitt svekket som følge av dette?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Bakgrunnshistorie: Syvendedags Adventistene har en lære som på mange områder er lik de kristnes, men de skiller seg ut på noen viktige områder. De tror ikke på en evig fortapelse (annihilasjonslæren). De tror at Jesus er erkeengelen Mikael og de holder sabbat hver lørdag. De to første punktene er til forveksling lik Jehovas Vitners lære.

Fungerende styreleder  i Bibelselskapet (2009-2011) er Tor Tjeransen. Han er også pastor,  avdelingsleder og unionsleder for Syvendedags Adventistene.

Har integriteten til Bibelselskapet blitt svekket som følge av dette? Jeg tror det. Dette er det samme styret som valgte å endre oversettelsen av ordet jomfru til ung jente i den nye bibeloversettelsen (2011).

Dette er forøvrig ikke første gang Syvendedags Adventisene har vært representert i Bibelselskapets styre. Alle som er medlem i Norges Kristne Råd kan bli valgt inn som representant.

En kan jo da spørre om det hadde vært greit hvis en representant fra Jehovas Vitner eller Siste Dagers Hellige hadde blitt valgt inn som styremedlem i Bibelselskapet. Begge har en lære som ikke er forenlig med den kristne trosbekjennelsen: at fortapelsen er evig og at Jesus er Guds sønn, og ikke en engel.

Etter min mening har integriteten til den Bibelselskapet blitt kraftig komprimert som følge av dette. Hvis de tar feil på disse områdene, hvordan kan man da stole på at de ikke tar feil på andre områder?

Ronny Larsen
http://kristenbloggen.net

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt