Verdidebatt

Den åttende skapelsesdag

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Herren Gud sa: «Nå er mennesket blitt som en av oss og kjenner godt og ondt. Bare det nå ikke strekker hånden ut og tar av livstreet også og spiser og lever evig!» (1 Mosebok 3:32)

20 ÅR UNNA EVIG LIV

Nanoteknologi og kunnskap om kroppen kan gi mennesket evig liv om bare 20 år. Det tror den kjente framtidsforskeren Ray Kurzweil.

Kurzweil ser for seg at mennesket i løpet av de neste tyve årene vil bli stadig mindre biologisk, og at nanoteknologi i form av små «nanoroboter» vil pleie kroppen vår og reparere den fra innsiden mer enn tusen ganger mer effektivt enn det blodcellene våre kan.

De små maskinene vil ikke være større enn blodceller, og vil i Kurzweils framtidsvisjon strømme rundt i kroppen og laste ned genetiske programmer og instrukser via Internett.

http://www.abcnyheter.no/node/96414

SLUTTEN PÅ VERDEN SLIK VI KJENNER DEN

En mektig teknologisk revolusjon begynner å ta form. Genmanipulerte supermennesker og myriader av ørsmå roboter som bygger nesten alt du kan ønske deg med bare atomer som råstoff, kan bli en del av vår nye verden. En verden der mennesket har overtatt styringen på evolusjonen.

Framtidens teknologi vil forandre verden slik vi kjenner den. Det er lett å avfeie det vitenskapsfolkene har på tegnebordet og arbeider med i laboratoriene som ren science fiction, men i ryggen har forskerne multinasjonale selskaper med enorme budsjetter - og utsikter til profitt over all fatteevne. Det er innenfor data-, bio- og robotteknologien de største forandringene vil skje først. De fremste forskerne innenfor sine felt er enige om hvor utviklingen kan gå og om potensialet til den nye teknologien, men om alt er til det beste for menneskeheten og planeten strides det heftig om.

VANSKELIG Å STOPPE

Newth mener det er vanskelig å stoppe utviklingen av de nye teknologiene.

- Vi er på vill fart inn i ukjent landskap og på veien kan vi passere "point of no return". Bak nanoteknologien står det dessuten et enormt kapital-vitenskapelig kompleks med mye makt. De er også flinke til å presentere nytteverdien av forskningen, konstaterer han og tviler på om folk flest er klar over hvor langt forskningen er kommet og hvilke utfordringer den vil bringe med seg. Vi har lett for å ukritisk la "behagelig" teknologi få dominere livene våre, som tilfellet er med bilen og fjernsynet, uten å vise mye ansvarlighet. Et annet moment er at vitenskapen kan drives av redelige, men godtroende motiver, som det å utrydde malaria, mens de som investerer kapital preges av et mer kynisk system.

mer her http://www.folkevett.no/tema/teknologi/slutten-paa-verden-slik-vi-kjenner-den/

Er dette en ønsket utvikling? Vi står overfor et befolkningsproblem i verden, og det vil heller ikke være ressurser nok til alle. Ett annet stort problem er at alle sykdommer har en årsak. Å bare fjærne sykdom uten å finne årsaken er som å feie problemet under teppet, og det vil slå tilbake på oss senere.

ATOMET SOM KUNNSKAPENS EPLE?

Ved kunnskapen om atomet, som på gresk betyr ”Det udelelige” har mennesket funnet kunnskapen om livets tre, elektrisitet, atomkraft og atombomben for å nevne noe. Ved denne kunnskap drives maskinene som forurenser og ødelegger jorden. Også kloning og genmanipulering. Ved denne kunnskapen kan alt liv utslettes, eller bygges opp fra grunnen av.

Kunnskapen om atomet er gammel. Demokrit (c. 460-380 f.kr.) kjente til atomet og atomisme.

MOT KUNSTIG LIV

Amerikanske forskere har fått en bakterie til å bli en annen art ved å transplantere et helt genom. De mener dette er et skritt på veien mot å skape liv i laboratoriet helt fra bunnen av.

mer her http://www.forskning.no/Artikler/2007/juli/1183454785.2

DEN ÅTTENDE SKAPELSESDAG

BIOTEKNOLOGILOVEN. Med 61 mot 14 stemmer vedtok Stortinget 24. mai 2007 at overmenneskets tid er kommet. Mindreverdige arvebærere kan fra nå av skrapes ut av livet med loven i hånd.

BIOKRATENE har lenge fablet om den åttende skapelsesdag. Nøkkelen ligger i å få fri adgang til å forske på ubefruktede egg og stamceller. Drømmen om det perfekte, sykdomsfrie menneske ble aldri bombet til pinneved i førerbunkeren under Berlin

Statsråder hevder hårdnakket at bioteknologiloven ikke vil avstedkomme et sorteringssamfunn. Det er intelligensmessig jevngodt med å påstå at firefelts motorveier ikke vil være til gavn for privatbilismen skriver Nils Chr. Geelmuyden i Aftenpostens nettavis.

Så kan man jo spørre seg om spaltingen av atomet var en god ting, eller om dette er en forbuden frukt? Selv mener jeg det er galt å tukle med den fantastiske naturen og skaperverket. Den har evnen til å regulere seg selv, og man hevder at genmanipulering f.eks er som å fore barna våre med anabole steroider for å møte en stadig tøffere verden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt