Verdidebatt

hva er meningen med livet ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

finnes det en mening med det vi gjør? hva er vårt mål i livet? Hva trenger vi i livet for å bli lykkelige? hvofor e så mange ulykkeleige ? ca en halv million nordmenn går på lykke pillen.

hvorfor er vi så søkende etter mer for å oppnå egen tilfredstillese.men alikavel om man når de målene i livet så er det alltid noe som vil ha mer eller så var det ingen ing etter målet var passert, jo det var bare tommhet.

 Hvordan kan jeg finne hensikten, oppfyllelsen og tilfredstillelsen i livet? Kommer jeg til å ha potensial til å fullføre noe som får varig betydning? Svært mange mennesker har aldri stoppet opp for å tenke over hva som er meningen med livet. Men så om noen år ser de tilbake og lurer på hvorfor deres forhold har gått i stykker, og hvorfor de føler seg så tomme selv om de har oppnådd det som de satte seg som et mål. En baseballspiller som nådde helt opp til Baseball hall of fame ble spurt hva han ønsket at noen hadde fortalt ham da han begynte og spille baseball. Han svarte Jeg ønsker at noen hadde fortalt meg at når man når toppen, så er det ikke noe mer der. Mange mål viser seg å inneholde tomhet, etter at man har brukt årevis på å jage etter dem.

I vårt humanistiske samfunn streber folk etter mange mål, og tror at i dem vil de finne mening. Noe av dette jaget inkluderer suksess i forretningslivet, rikdom, gode forhold til andre, sex, underholdning, å gjøre godt mot andre og så videre.

Folk har bekreftet at mens de jaget etter deres mål om rikdom, forhold og fornøyelse, så var det likevel en dyp følelse av at noe manglet på innsiden- en følelse av en tomhet som ingenting så ut til å kunne fylle.

Forfatteren av boka Forkynneren i Bibelen snakker om denne følelsen når han sier "Tomhet! Ja, alt er bare tomhet!" Denne forfatteren hadde en rikdom som var helt uten sidestykke, mer visdom enn noen andre i hans eller vår egen tid, hundrevis av kvinner, palasser og hager som ble misunt av alle, den beste maten og vinen, og han hadde alle former for underholdning tilgjengelig. Og han sa på et tidspunkt, at alt hans hjerte ønsket, det jaget han etter. Likevel oppsummerte han "livet under solen" (livet levd som om at alt som er i livet er det vi kan se med våre øyne og erfare med våre sanser) til å være tomhet. Hvorfor er det slik en følelse av at noe mangler? Fordi Gud skapte oss for mye mer enn det vi kan oppleve her og nå. Salomo sa om Gud "Han som har lagt ned evigheten i menneskenes hjerter". I våre hjerter er vi klar over at det er noe mer enn det som finnes her og nå.
Det er stadig et jag etter erkjennelse å bli godtatt jeg for min del fant meninga med livet i Gud. å lære Ham og kjenne, og for å nå det målet å komme til evigheten er er en del av min mening med livet. jeg slutter aldri å se på målet. og det målet kan komme når som helst.er man våken nok til å se målet og meningen med våre liv?

mvh

rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt