Verdidebatt

Søppel TV

Høsten er kommet, og TV-kanalene er klare med sine nye satsinger som skal underholde og engasjere oss når kveldene blir mørkere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I går var det première for årets Big Brother. Mange håper på nye sensasjoner og at deltagerne på ny sprenger grenser - i fylla.

Det forundrer meg at det ikke er større debatt rundt slike konsepter. Hva er meningen? At ungdommer som har livet foran seg skal få det ødelagt ved at vi får dekket trangen til å se at de faller for fristelser? For poenget er vel neppe at vi skal sitte og se på at de samtaler og debatterer om viktige samfunnspørsmål i Big Brother huset. At vi skal se at unge mennesker er engasjerte og faktisk mener noe. Nei, vi venter i spenning på den første grensesprengende hendelsen. Og for å sikre at vi seere får det vi venter på serveres det alkohol over en lav sko.

Hva gjør slik program med oss? Er det noen som har tenkt over det? Har TV2 tenkt over det? Eller er det slik at det ikke betyr så mye, siden det er så liten debatt? Jeg mener det definitivt gjør noe med oss. Det er med på å senke terskelen for hva som er akseptabel oppførsel. Det er med på å ødelegge respekten for samliv og sex, og nærmest oppfordrer til tilfeldig sex med tilfeldige partnere. Det er med på å senke terskelen for å drikke seg beruset.

Jeg vurderer å ta kontakt med sponsorene av programmet, samt de som sender reklame foran og etter programmet, og si at det ikke kommer på tale for meg å handle hos dem siden de er med på å sponse dette programmet. Jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt