Verdidebatt

Skal politikerer være evangelister?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I den politiske debatt hevder mange kristne at Norge er i ferd med å bli avkristnet. Det blir pekt på at formålsparagrafer og lovverk må ha være kristne. Men hva er nå egentlige det å ha "kristne lover"?

Dersom vi ser på de ti bud forstår vi vel at bud nr 1 om ikke å ha andre Guder ikke kan være en statlig  oppgave? Staten kan vel heller ikke passe på at alle holder hviledage hellig? Derimot kan staten sørge for at den som stjeler eller dreper ovs blir gjenstand for rettstatens oppgjør, men det er vel ikke spesielt for kristne?

Lærer bibelen at staten skal sørge for trosopplæring? Slik jeg forstår Jesus og bibelen er den en klar rettesnor for individet og hjemmene -  og oppfordrer meg som menneske å holde meg til Gud.

Når staten har mange mennesker som velger å ha Jesus som verdi og følge ham i hverdagen, så vil dette føre til at mange mennesker formidler Ham til andre. Men staten kan vel ikke vedta at folk skal omvende, eller at hans ord skal forkynnes?

Staten kan legge til rette for at det er trosfrihet, og at de som vil utøve sin tro har full frihet til det, dersom de ikke skader eller påføre andre ulempe.

Ateistiske samfunn har prøvd å bekjempe evangeliet, uten å lykkes kan vi vel slå fast. Det er vel også sånn at mange kristne i disse landene har blitt kristne gjennom å se på de troende og blitt overbevist om troens sannhet fordi de har sett og forstått at deres kraft har kommet fra hjertet.

Kan det være sånn,- at Europa som gjennom århundrer har hatt statlig styring av kristendommen, - egentlig har tildekket hva evangeliet egentlig er?

At dersom man "kristner"landet med loven i hånd fører det til færre troende?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt