Verdidebatt

Bistandspolitikken med Frp i regjering

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Bistandsaktuelt nr 6. hadde et interresant intervju med Peter Gitmar,som sitter i Høyres utviklingspolitiske utvalg og også er stortingsrepresentant for Høyre.  Spørsmålet var om bistandspolitikken ville bli drastisk endret om vi får en HøyreFrp-regjering.

- Noen rasering av norsk bistand blir det overhodet ikke snakk om, sier Gitmark.

Bistandsaktuelt har jo også hatt intervjuer med Frank Aarebrot og andre forståsegpåere, men det virkelig interresante er jo hva Høyre selv sier om et eventuelt samarbeid og bistandspolitikken.Jeg legger derfor ved noen sitater fra intervjuet med Gitmark her.

- Vi ønsker ikke å opprettholde bindingen mellom èn prosent av bruttonasjonalinntekt og bistandsbudsjettet. Vi er mer opptatt avå sikre at det vi gjør faktisk virker, enn å fokusere på et bestemt nivå, sier han. 

- Høyre har lang tradisjon for internasjonalt engasjement, og vi mener at Norge har en moralsk plikt til å støtte fattige land. 

- Vi vil øke antallet land som får tollfrihet her i Norge fra 50 til 100. Vi vil også ta helt andre standpunkter i WTO enn den sittende regjeringen, vi vil fjerne toll og subsidier slik at det blir lettere for fattige land å selge sine produkter til rike land.

- Vårt første grep vil jo være å frakoble bistanden fra kravet om èn prosent av bruttonasjonalinntekt, noe vi tror vil bidra til en mer effektiv bistand. Jeg vil heller ikke utelukke at vi en periode vil øke antallet raporter og kontroller for å få bedre oversikt over hva som faktisk virker. 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt