Annette Heyerdahl

20

Hallo Tybring-Gjedde - er du der?

Den meget aktive monokulturisten Christian Tybring-Gjedde, har ikke sagt et pip etter 22.7. Jeg er så spent på hvordan han vil endre sin retorikk etter det som har hendt.

Publisert: 8. aug 2011

http://www.youtube.com/watch?v=1eOG6hs9Bn8

 

Vil han slutte å kalle seg monokulturist og danne et fiendebilde av Arbeiderpartiet?

Hva med alle hatske angrep på det flerkulturelle Norge?

 

 

Kommentar #1

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Spør ham

Publisert rundt 10 år siden

Du kan nå ham påchristian.tybring-gjedde@stortinget.no det tok ikke mange sekundene å finne på nett.

Men det kan jo hende du har andre meninger med innlegget :-)

Kommentar #2

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Hva med å kontakte ham?

Publisert rundt 10 år siden

Nå er man vel enige om at valgkampen ikke starter enda. Jeg vil tro at det heller ikke er naturlig for ham (eller andre) å kjøre på med disse sakene akkurat nå. Kanskje er han på ferie. Hvis du vil ha en kommentar fra ham er det vel mest naturlig å kontakte ham i stedet for å skrive et innlegg på VD som han kanskje ikke vet om en gang. 

Hverken Arbeiderpartiet eller Tybring-Gjedde har vel forandret sitt politiske ståsted, noe som fremdeles gjør det naturlig for ham å være uenig med dem. Og om han har kalt seg monokulturist er det ikke så mange grunner for ham til å slutte med det. Når hverdagen kommer tilbake er det fremdeles de samme utfordringene med multikultur å ta tak i som det var før 22/7. Den eneste forskjellen er at enkelte vil sammenligne de som er skeptiske til multikultur med Behring Breivik for å stoppe debatten før den er i gang. 

Det er litt rart at dette er redaksjonens lesetips. Dette er vel mer ment å være en uthenging av enn spørsmål til Tybring-Gjedde.

Kommentar #3

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Men hva er "monokultur" og "flerkultur"?

Publisert rundt 10 år siden

Et stort problem med debattene rundt innvandring og integrering er at vi mener veldig ulike ting med begrepene som brukes. Ta ordet "flerkulturalisme" - noen mener at det simpelthen betyr at vi har et land med en nasjonal hovedkultur, men at også andre kulturer finnes her og der på gatehjørner med mat- og kles-butikker og med folkegrupper som ivaretar forskjellige kulturelle uttrykk og verdier som mange nordmenn ikke deler. 

Andre igjen mener at begrepet "flerkulturalisme" står for at alle kulturer og verdier skal sidestilles, og de mener gjerne også at "det flerkulturelle samfunn" er et land der opprinnelsesbefolkningen stadig blir mindre og at deres verdier (som likestilling) også skrumper inn. Noen politikere, som Høyres Torbjørn Røe Isaksen, mener at Norge enda ikke er et flerkulturellt land - fordi vi har en majoritetskultur forenklet sagt. Men dette kan endre seg. 

Poenget mitt her er ikke å innlede noen diskusjon om integrering/innvandring, men bare å peke på at begreper kan oppfattes veldig ulikt. Av den grunn vil enkelte mene at Tybring Gjedde er en rasist og høyreekstremist, mens andre bare vil oppfatte ham som en som vil bevare Norge slik det noenlunde er i dag - med de verdier og normer som stort sett finnes.

Kommentar #4

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden

Flerkulturell er når nordmenn reiser til Strømstad og handler varer. Da er to kulturer og folk forsamlet rundt kasseapparatene og nyter felles glede.

Det finnes mer avanserte former for flerkulturell virksomhet. F.eks. drar mange norske familier til Legoland hver sommer. Der er det både svensker og dansker tilstede sammen nordmennene. På enkelte dager er det i tillegg tillatt for tyskere å blande seg i selskapet, hvis alle er varslet på forhånd om at det kommer til å være slik. Finner skal være observert ved et par høve, men de ble fort jaget ut igjen som upassende.

Det går også an å ta båt fra Oslo til fremmede kulturer. Jeg er usikker på om dette er monokulturellt eller flerkulturellt under overfarten. Det er mange felles trekk over de reisende har jeg lagt merke til. Det er ikke lett å oppdage de kulturelle forskjeller på slike reiser bortsett fra at tyskerne som er med, alltid vil være tyskere. Logisk sett tipper dette over i at slike båtreiser da må ansees å være flerkulturelle.

Sigøynere deltar også på slike båtturer. Det liker ikke de andre noe større. Da blir det veldg flerkulturellt siden barna ALDRI går og legger seg, og de opptar halve salongen, samtidig som det blir utrygt for de monokulturelle som må passe på lommeboken hele tiden.

Det går også an å reise til andre land med fly. Da er vi veldig flerkulturelle. Vi kan til og med si "god dag" på utenlandsk. Vi er veldig glad i denne flerkulturelle gesten fra vår side, men vi er påtagelig mest fornøyd om all den fremmedkulturen vi da eksponeres for forblir på det stedet så vi kan finne den igjen når vi kommer tilbake.

Ja, dette var bare en enkel leksikonservice en sen mandag ettermiddag.

Kommentar #5

Nino Yousuf

12 innlegg  68 kommentarer

Takk Njål :)

Publisert rundt 10 år siden

for at din kommentar fikk meg til å smile. Dette var utrolig mye morsommere å lese enn alle de gråe visjonene i tilknytning til flerkultur her på vd. LOL !

Kommentar #6

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

korrigering

Publisert rundt 10 år siden

Ehh vel altså, for å korrigere meg selv litt så mener altså ikke alle at verdikonfliktene er særlig nevneverdige (kan det i hvert fall virke som for meg).

Noen mener de er veldig små - det var den første "gruppen" jeg snakket om (selvsagt er mange av oss ikke i noen "gruppe", så det blir en banal forenkling). Flere tolker begrepet "flerkultur" som noe positivt, nettopp fordi de ikke anser et "flerkulturellt" land som en trussel mot frihetsverdiene som blir satt høyt i vesten. Man antar at mennesker egentlig er ganske like, selv om vi har ulike kulturelle uttrykk..noe som selvsagt til en viss grad er sant. Men hvis en gitt innvandrergruppe viser en generell tendens til høy arbeidsledighet så burde det være gjenstand for debatt, uten at det skal stemples som rasisme. Skal en diskutere noe saklig, må en jo se på ulike kulturer fra ulike land, og forskning og undersøkelser. Det er for mange som mener noe om disse tingene uten å ha snøring. Det gjelder nok folk på "begge" sider er jeg redd..

Kommentar #7

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden

OK. Jeg har ikke vært borti den delen av debatten, men la meg si at hvis det viser seg at en gruppe har spesielle vansker må vi finne ut hva disse vanskene består i, og så forsøke å løse dem. Hvis noen ikke klarer å ordne opp for seg selv er det holdningen i vårt samfunn at vi ordner opp i vanskene. Om det i dag er fremlagt en utredning fra Brochmann-utvalget som viser at innvandring ikke er det mest lukrative vi driver med, så bør svaret være at siden vi trenger innvandrere her i landet, og det ikke finnes nok franskmenn til å fylle de ledige plassene, bør vi ta kostnadene, utvikle programmer som gjør det billigere å importere arbeidskraft, og sette folk i arbeide slik at innvandring blir rentabelt for oss.

Kommentar #8

Johnny Mikaelsen

0 innlegg  1 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden

Nå er det vel ikke arbeidsinnvandring Brocmannutvalget har tatt for seg.
Hadde norske trygder,ansettelsvilkår osv vært lagt bedre til rette for uføre osv,så hadde vel ikke norge manglet så mye arbeidskraft.
Men skulle vi alikevel mangle folk så måtte det vel vært bedre og hentet dem fra naboland uten språlige og kulturelle barierer.
Når det gjelder tråstarters spørsmål om hvor CTB er så burde hun ha fått med seg at alle partier avholder seg fra politiske utspill i denne sorgperioden. 

Kommentar #9

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden

Man kan maks hente ut ca 70000 arbeidstakere fra de som er uføretrygdede i dag. Dette er et bidrag men ikke på langt nær nok til å dekke behovet over år.

Kommentar #10

Annette Heyerdahl

20 innlegg  88 kommentarer

Tybring-Gjedde svarer ikke

Publisert rundt 10 år siden
Arnt Thyve. Gå til den siterte teksten.

Hva med å kontakte ham?

Takk for e-postadressen, Randby! Jeg har sendt Tybring-Gjedde link til dette innlegget, men har ikke mottatt noe svar. Han har kanskje fortsatt sommerferie?

Kommentar #11

Annette Heyerdahl

20 innlegg  88 kommentarer

Her er svar!

Publisert rundt 10 år siden

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4196571.ece

Honnør til Tybring-Gjedde som viser ydmykhet og endringskompetanse i dette innlegget!

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere