Verdidebatt

Gud sendte ikke Breivik!

La det ikke være noen tvil: Gud sendte IKKE Breivik! Gud er kjærlighet og sender fredens apostler. La oss ikke glemme dette!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har, som en kristen nordmann, fulgt nyhetene tett siden de ekstremt tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya 22. juli, og jeg opplever at en viktig detalj ikke kan overfokuseres i denne tiden:

- Det var ikke Abrahams, Isaks og Jakobs Gud som sendte Breivik for å begå slike uhyrlige handlinger. Gud er kjærlighet, og han sendte Jesus for 2.000 år siden for å fortelle verden at gjennom Jesu stedfortredende offer er Gud forsonet. Hans budskap er forsning; Gud sender ikke en våpendesperado.


Når det holdes minnegudstjenester og vi minnes de døde, så er det essensielt å nevne at sørgende først av alt kan komme til Gud, som er kjærlighet, og hos ham er det ikke skiftende skygge. Det er også veldig god hjelp hos venner, familie og støtteapparater, men løp til Gud også!

Gud sendte ikke Breivik. Gud sender lysets barn for å formidle at han er en forsonet Gud og at alle kan forsone seg med himmelens og jordens skaper, ikke dødens sendebud.
Han elsker oss alle. Har du sorger, så er det mulig å komme til Gud med alt.

Bibelen sier at Gud er mer enn rik nok for alle som påkaller Ham og han har evne og vilje til å helbrede ånd, sjel og legeme for alle som kaller på ham.

Ofrene for de grusomme angrepene minnes i markeringene som skjer i landet vårt og i utlandet. Det er riktig å ta tid til å tenke, sørge og bearbeide våre savn. La det bare ikke bli glemt i sorgen: Gud sender ikke våpendesperadoer. Han sender fredens forkynnere.

Gud sendte Jesus med fredens evangelium og Jesus sendte sine disipler ut på samme måten, og siden treet skal kjennes på frukten, så sier det seg selv: Gud sendte ikke Breivik. Han var ingen ridder, ingen utsending fra Gud.

Gud er god. Bare Han. Vi mennesker, derimot, har en utrolig evne til å gjøre mye ondt i vår egen kraft. Jesus sier at menneskene er onde, og bare Gud er god. Det er en av grunnene til at alle mennesker trenger frelsen, for uten Gud er vi fortapte, alle som en. Det bor mye ondskap i menneskene, se bare på Galaterbrevet 5:19-21

"Det er klart hva som kommer fra vårt kjøtt og blod: hor, umoral, utskeielser, avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, strid, sjalusi, sinne, selvhevdelse, stridigheter, splittelser, misunnelse, fyll, festing og mer av samme slag."

Bibelen sier at Gud, som er hellig, ren og ulastelig, har følgende påvirkning på sine etterfølgere, som holder seg til ham: "... Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse." Galaterbrevet 5:22-23

Gud er kjærlighet og han er mer enn rik nok for alle som påkaller ham. Løp til Gud!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt