Kommentar

Fredelig sameksistens?

Den danske soknepresten Sørine Gotfredsen mener at muslimer og kristne ikke kan leve fredelig sammen.

Meningene kommer til uttrykk i en kronikk den danske avisen Berlingske.– Vi vet godt hvorfor Breivik hater. Han hater i protest mot forvandlingen av det norske og vesteuropeiske samfunn, han er blitt desperat og er neppe helt mentalt frisk, men hans motiver står lysende igjen, skriver den danske soknepresten Sørine Gotfredsen. Les saken her.

Samtidig er samholdet mellom muslimer og nordmenn etter terrorangrepet sannsynligvis sterkere enn noen gang. Biskop Erling Pettersen hadde i går møte med muslimske ledere i Stavanger  for å føre kristne unge og muslimer sammen. Talsmann for Muslimsk Fellesråd, Summer Ejaz, sa i møtet at målet er å oppnå en god by.

– Terrorhandlingene har ført oss sammen på en ny måte. Vi ser at fiendene kan stå i alles rekker og rammer blindt. Vi har vært vitne til ondskap i vårt land, i paradis. Det kan vi bare møte med fellesskap, sa han til vl.no.
Og meningsmålinhger viser at nordmenn har blitt mer positive til innvandring etter tragedien.

Tror du kristne og muslimer kan leve fredelig sammen i Norge i framtiden? Har terroren styrket samholdet mellom innvandrere og nordmenn?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar