Terje Johs. Johansen

26

Hva sympatiserer vi med?

Publisert: 27. jul 2011

Vi har nå opplevd forferdelige ting skje med vårt land. Mange unge og eldre har måtte gi sitt liv for en galen mann, en idealist med syke forestillinger som ikke kan forsvares av noen.Men i kjølevannet av dette ser jeg noe skje, og da spør jeg: Hva sympatiserer vi med?

Er det menneskene, de unge og eldre vi sørger over, eller er det AUF vi sørger over? Jeg trodde menneskene var mer verd enn idologien. Hvorfor jeg reagerer er at hele tiden hører mann om AUF og deres virke.  Hele tiden er det AUF`s syn som skal prioriteres og fremelskes.

Stoltenberg mener jeg driver en form for voldtekt i denne saken. Her skal det brukes roser som sikkert er veldig fint, men vi skal huske at roser er jo logon til Ap. 200.000 mennesker skulle løfte rosen opp i været. Menneskelig er dette sikkert  rørende, men litt kaldt vann må nok kastes inn i dette. Her ser vi tydelig at folket presses inn i ap`s sympati. Hvorfor kan vi ikke se på disse ofrene borte fra politikken? Det blir sagt at nå er vi alle AUFère, men det blir vi aldri. Jeg ser disse unge menneskene som offer for en gal manns verk. Jeg vil aldri se dem som AUFère selv om de var det. I går begynte AUF å bruke denne sorgen til kronerulling for å sette i stand Utøya. Sikkert veldig fint for de fleste, men hvorfor skulle vi gi penger til en organisjon som vi ikke  sympatiserer med? De har syn som strider i mot mitt politiske syn.  Jeg også sørger for tiden, men når sørgetiden er over så sitter vi med den samme idologien og sloss i mot, og så har jeg selv hvert med å finansiere et sted de skal dyrke det jeg er i mot. Hvorfor kan ikke LO finansiere dette eller Ap for den slags skyld? Og hvorfor skal de trekke dette fram nå? Derfor ser jeg dette som noe frekt i en sorgprosses hvor de appelerer til  de sørgende. Da sitter som kjent lommeboka løst hos fleste. Men når hverdagen kommer, kommer også vettet tilbake. Men da er det forsent.

La oss sammen tenke på de sørgende som har mistet noen de er glad i, så får politikk være politikk. Stoltenberg &co bør holde seg for god til denne sniksympatien som han gir  til sitt parti i regi av AUF.

Kommentar #1

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden

Her har vi sterkt konservativ nr. 3, med moral som hevdet mål, som viser at moral er ett fremmedord i praksis.

Kommentar #2

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Du bør

Publisert rundt 10 år siden

tenke deg om to ganger

minst

før du skriver ned!

Kommentar #3

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Sv. Rune

Publisert rundt 10 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

tenke deg om to ganger

minst

før du skriver ned!

Hva mener du med det?

Kommentar #4

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Vi velger våre egne stier

Publisert rundt 10 år siden

De går vi som oftest alene men noen ganger sammen. Jeg er ikke personlig berørt av tragedien. Den er ikke noe angrep på meg men jeg kan velge å ta den som et angrep på noe jeg hegner om og står for.

Angrepet var politisk motivert, det rammet ikke blindt det rammet målrettet. Det var ikke unge mennsker som var målet selv om de var offrene, det var symbolet på makten og de unges politiske ståsted som ble angrepet og disse unge mistet sine liv på grunn av at de hegnet om et politisk partis politikk.

Slik sett kan jeg ikke se bort fra at disse unge engasjerte menneskene som nå har mistet sitt liv, deres pårørende og de som overlede men vil bære hendelsen som et traume få av oss kan forstå, ene og alene ble angrepet for sitt politiske ståsted.

Jeg føler ikke at dette har rammet vårt land eller vår nasjon, til det er vi for ulike og vi er individer og ikke en kollektiv masse som tenker og reagerer likt. Det ser vi jo ut fra hva du skriver Terja J. og i mitt svar til deg.

Tragedien har rammet oss alle på ulikt vis, vi kan ikke fornekte at den har skjedd ei heller fornekte at den var utøvet med klare mål fra gjerningsmannens side.

At du ikke vil se de unge offrene ut fra deres politiske ståsted er et valg du tar, jeg finner det underlig men det er også mitt valg.

Men jeg tror mange vil få utfordringer om man skulle se bort fra hva offrene står for. om de blir drept på grunn av sitt ståsted. Det er veldig mange debatter her på Verdidebatt som trekker frem at kristne er offre for sin tro og blir drept på grunn av sin overbevisning. Jeg tror det vil høste storm om jeg hadde sagt at jeg ikke er villig til å se det som angrep på deres overbevisning eller på grunn av deres tro. At for meg er de jo bare mennesker og ikke noe mer enn det. Jeg mener et slikt syn gjør urett ovenfor alle som tror på noe og kjemper for sin overbevisning.

Kommentar #5

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Sjølvsagt!

Publisert rundt 10 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Her skal det brukes roser som sikkert er veldig fint, men vi skal huske at roser er jo logon til Ap

Ha, ha, ha....................

Kommentar #6

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Konservativ 3?

Publisert rundt 10 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.

Her har vi sterkt konservativ nr. 3, med moral som hevdet mål, som viser at moral er ett fremmedord i praksis.

Er det ulovlig å sitte med slike tanker, Morten?

Kommentar #7

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Merkelig fokus, spør du meg

Publisert rundt 10 år siden

Terje Johansen, jeg forundrer meg over fokuset ditt. Ordbruk som "Stoltenberg mener jeg driver en form for voldtekt i denne saken" er heller ikke spesielt heldig. Denne saken handler om noe mye større enn AUF - selvsagt skal vår stat hjelpe dem å bygge opp igjen sin øy. En øy som nå vil være spesiell i mange nordmenns øyne, ikke bare de som sympatiserer med AUF. Jeg er sterkt uenig med Ap i flere politiske spørsmål, men det forhindret ikke at jeg noen dager hadde AUFs logo på bloggen min, der jeg siterte Frp-leder(!) Siv Jensen som sa at "I dag er vi alle AUFere". Hendelsen kommer imidlertid ikke til å styre min stemme ved hverken kommunevalg eller stortingsvalg.

Jeg synes at det blir snodig å sutre over dette, Terje....finnes det ikke mye viktigere spørsmål å diskutere i denne sammenhengen?

Kommentar #8

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Det er

Publisert rundt 10 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Her skal det brukes roser som sikkert er veldig fint, men vi skal huske at roser er jo logon til Ap.

farleg det!

Kommentar #9

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Dersom

Publisert rundt 10 år siden

Dette hadde skjedd på en sommerleir for kristne ungdommer,

hvordan ville du ha tenkt

dersom politisk engasjerte mennesker antydet at kristne ledere drev med

en form for voldtekt.

Innlegget ditt oser av mangel på forståelse for hvilken tragedie som har rammet disse utrolig flotte ungdommene. Dessuten rakker du ned på navngitte politikere som gjør en flott jobb for landet vårt, og som sørger for at Norge er et av verdens mest humanistiske og frie land

Som kristen plikter du å holde landets ledere høyt i ære og respektere dem.

Har du ikke lest hva Jesus og Paulus sier om dette?

Kommentar #10

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Stoltenberg mener jeg driver en form for voldtekt i denne saken. Her skal det brukes roser som sikkert er veldig fint, men vi skal huske at roser er jo logon til Ap. 200.000 mennesker skulle løfte rosen opp i været. Menneskelig er dette

Hei,

det er viktig nå at man ikke føler at man må bry seg om Ap som politikk eller tolke hva som passer seg og ikke. Ser at folk er veldig fortvilet og det spørsmålet mange stiller seg er faren over?

Alt jeg kan si er at jeg vet ikke, vi har fryktet i så mange år at noe kunne skje. Det skjedde og kan det skje igjen? Vet ikke.

Jeg mener at det er viktig at meninger kommer frem, ord kan jeg være uenig med, de kan såre meg, men jeg vil holde meg for god til å avkreve andre for noe nå.

Din melding om å være mer generelle i det som har skjedd, ikke gjøre de unge til AUF sine matyrer, er noe vi alle må tenke på. De var først og fremst glade barn på en sommerleir med mange muligheter forand seg.

Hva de har opplevd er så grusomt urettferdig, hvem kan la seg provosere så langt av andres glede og muligheter? 

Kommentar #11

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Re: Hva sympatiserer vi med?

Publisert rundt 10 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

At du ikke vil se de unge offrene ut fra deres politiske ståsted er et valg du tar, jeg finner det underlig men det er også mitt valg.

Jeg også forstår at denne ABB var ute etter AP/AUF og for å utslette dette en gang for alle. Og det var AUFère som led det meste for dette. Jeg deler fullt ut sympati for dem, og jeg synes dette er helt forferdelig. Men selv om dette hadde vært FRPèr eller Rød ungdom hadde det vært like ille. Men jeg håper at det er flere enn meg som som reagerer på at Ap bit for bit gjør dette til en sympati erklæring for sitt valg. Jeg mener kronerulling etc bør holdes på avstand for en stund. Dette kan kan taes opp internt og ikke gjennom media eller offentlighet. I dag leser vi på nettet at AUF har fått en enorm sympati og mange unge har meldt seg inn. Vel, det er deres valg, men ett av målene for denne organisasjonen er å utvanne kristendommen og heller satse på humanismen. Kanskje noen tenker seg 2 ganger om om en stund. Derfor ser jeg på disse mennesker som forlot oss som fine ungdom og som forlot oss før de hadde sprunget ut som mennesker og ikke politisk engasjerte. Politkken kan endres på veien, men et menneskelig verdi kan ikke endres. Det er dyrbart for Gud.

 

Kommentar #12

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden

Hei Terje,

Ap er et stort parti. Alle er oppfordret til å ikke tenke valgkamp. Men dette er en sorgprosess og ingen tenker helt klart nå.

Men vær trygg Ap vil ikke bruke dette, for AUF så er dette grusomt, de er barn og vi må tåle at det sies mye. Leste i går at Ap ledelsen gikk ut og ba om ro rundt AUF.

Vær så snill, la oss la tiden jobbe nå, la oss la folk sørge og tenke på å få hverdagen til å gå rundt.

Valget er hemmelig, ikke la din samvittighet styre deg, men hva du mener er den rette politikken for din kommune!

Kommentar #13

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Re: Tveit

Publisert rundt 10 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Dette hadde skjedd på en sommerleir for kristne ungdommer,

hvordan ville du ha tenkt

dersom politisk engasjerte mennesker antydet at kristne ledere drev med

en form for voldtekt.

Innlegget ditt oser av mangel på forståelse for hvilken tragedie som har rammet disse utrolig flotte ungdommene. Dessuten rakker du ned på navngitte politikere som gjør en flott jobb for landet vårt, og som sørger for at Norge er et av verdens mest humanistiske og frie land

Som kristen plikter du å holde landets ledere høyt i ære og respektere dem.

Har du ikke lest hva Jesus og Paulus sier om dette?

Dette er regelrett bare tøv, Rune. Om dette hadde skjedd i en kommunistisk leier hadde det vært like ille som om dette hadde vært i en kristen leier. Stoltenberg har helt sikker gjort en fabelaktig jobb som sjelesørger og landsfader etc. Ingen har protestert på det, men at han prøver å få sympati for sin ideologiske syn er vel ikke å stikke under teppet. Landet vårt kan ikke leve etter humanistiske levesett når kristendommen blir satt på gangen. Jeg kan da ikke bli med på hans politiske ståsted i sympati som du mener alle i dag skal gjøre.

Når det gjelder å be for Stoltenberg og vår regjering gjøres det daglig i våre rekker, og det er bibelsk riktig, men det er heller ingen løgn at jeg ber om en ny regjering. Politisk sett sympatiserer jeg ikke med Stoltenberg, og jeg håper inderlig at det er lov til å mene dette uten å spørre deg om det,Rune?

Kommentar #14

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Når det gjelder å be for Stoltenberg og vår regjering gjøres det daglig i våre rekker, og det er bibelsk riktig,

Takk Terje,

ingen kan kreve, men alle kan gi.

Ha en fin dag, stem og be om det du vil, det er alt jeg vil at du som jeg skal få være fri!

Kommentar #15

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Motbydelig

Publisert rundt 10 år siden

Dette er det mest motbydelige og fordomsfulle innlegget jeg har lest på lenge.  Dette dreier seg ikke om AUF.  Hadde øya vært eid av FrPU, KrFU, Humanistisk ungdom eller pinesvenn-ungdommen hadde det også vært en selvfølge at vi alle skulle ha bidradd til gjenoppbyggingen.

Kommentar #16

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Men hva du vil

Publisert rundt 10 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

jeg håper inderlig at det er lov til å mene dette uten å spørre deg om det,Rune?

Men du rører sammen dine egne politiske meninger og en ufattelig tragedie med et språkbruk som ikke fremmer det budskap som du selv mener er det riktige.

Hvorfor skal noen troende mennesker fremstå så utrolig negativt og usympatisk akkurat nå?

Dessuten hevder du at AP sitt  mål er å utvanne kristendommen.

AP`s mål er å fremme velferd gjennom arbeid for alle, og sørge for at landets borgere har like og frie rettigheter, også i forhold til valg av religion, politikk eller humanistiske livsyn.

Det er sånn at ingen stat kan velge livssynet til den enkelte borger. Enkelte stater har jo prøvd, men det vil alltid mislykkes.

Det finnes ingen "kristne nasjoner" Terje.

Kommentar #17

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

selvfølge at vi alle skulle ha bidradd til gjenoppbyggingen.

Vi har virkelig gjort alt for å være så forsiktige som mulig i Ap med å ikke drive valg kamp nå.

Tror ingen tenker helt klart, det beste vi kan gjøre er å svare sannheten:

ingen kan kreve, men alle kan gi.

Det er riktig og normalt av oss å tro at folk viser forståelse for Ap i denne stund, men vi krever det ikke! De som opplever det slik må få beskjed om at dette er en følt virkelighet, ingen sannhet i noen form!

Kommentar #18

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Romerne 12:15

Publisert rundt 10 år siden

Gled dere med de glade og gråt med dem som gråter.

Kommentar #19

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert rundt 10 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Landet vårt kan ikke leve etter humanistiske levesett når kristendommen blir satt på gangen.

Vi er så heldige i demokratiet Norge at vi har friheten til å velge religion selv. Så det er ingen som fratar noen kristne sin rett til å tro og leve etter bibelen (så lenge de ikke bryter norsk lov, men det gjelder jo alle i hele samfunnet, enten man er troende eller ikke).

Dersom noen setter kristendommen på gangen, så er det et personlig valg. Staten velger ikke for deg eller noen andre hva de skal tro på. Og det må vel være en velsignelse for oss alle? :)

Jeg tror verken du eller jeg ville ha likt at staten valgte vår vei når det kom til tro. Kanskje på tide å faktisk åpne øynene for hvor godt vi har det i dette landet tross alt. Vi har en frihet til å velge selv som dessverre ikke alle land i verden har. Og det betyr også at vi alle behandles likt, ingen frataes noe, og ingen får noe mer enn andre når det kommer til eget valg av religion og utøvelsen av denne.

Så humanistisk levesett betyr frihet for alle, og beskyttelse for alle. Også beskyttelse for kristne. Ingen i dette landet skal forfølges for sin tro. Noe som dessverre ikke er en selvfølge overalt i verden. Og vi ønsker da ikke en stat som skal fremme en religion fremfor noen annen? Det blir jo ikke riktig mot dem som da tror noe annet.

Vi er vel alle like mye verdt her i Norge? Også når det kommer til vår rett til å velge selv? Og at ingen skal ha fordeler fremfor andre, for det er jo rett og slett forskjellsbehandling. Eller er det ikke forskjellsbehandling dersom man selv blir behandlet som den med fordelene? Det vitner vel i så fall om et ego som ikke hører hjemme i et demokrati mener jeg.

Kommentar #20

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Re: Motbydelig

Publisert rundt 10 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Dette er det mest motbydelige og fordomsfulle innlegget jeg har lest på lenge.

Hva mener du med det? Er det slik at når jeg ikke er enig i ap meninger som jeg forstår er ditt syn, så er jeg en idiot?
Kommentar #21

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Re: Re: Tveit

Publisert rundt 10 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Men du rører sammen dine egne politiske meninger og en ufattelig tragedie med et språkbruk som ikke fremmer det budskap som du selv mener er det riktige

Er det noen her som ikke forstår andres synspunkter i dette fora, er det vel deg, Rune.

Jeg prøvde bare å slenge inn noen tanker at alle her på forumet ikke er ap mennesker. Men du har tydlig vist oss alle at du er en gammel ap venn og at de andre som ikke sympatiserer mine dine teser er rørete og tragiske. Dette blir noe patetisk for meg, Rune.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere