Verdidebatt

Gråtende kvinner

NRK har gjennom en sterk og rystende dokumentar vist hvordan barn er blitt en handelsvare. Rike mennesker kan bestille barn og fattige kvinner utnyttes på det groveste.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvor egoistisk og narsissistisk er det mulig for mennesker å bli? Det kryr av fattige og foreldreløse barn på jorden. Tusener på tusener av barn trenger en familie, men må vokse opp på barnehjem uten den kjærlighet og omsorg de trenger.

Men disse foreldreløse barna er ikke bra nok for rike mennesker. For de ønsker seg sitt eget avkom, der deres biologiske gener videreføres. Samtidig er det ikke så veldig nøye om barnet får kunnskap om sin biologiske far eller mor eller blir kjent med halve slekta si. Hvilket paradoks!

For å få denne industrien til å gå rundt lokker man fattige kvinner i India med penger. De må være villige til å forlate mann og barn i 9 måneder. De stiller sin kropp til disposisjon for å kunne levere fra seg et barn ønsket av noen andre.

Så trist å se disse kvinnenes tårer når de med tomme mager ligger der og lengter etter barnet de har beskyttet og næret med sin egen kropp. De får råd til å kjøpe huset de trenger, men til hvilken pris?

Rike mennesker har mulighet til å adoptere barn, de har også råd til å hjelpe fattige mennesker økonomisk. Uten å utnytte dem på det groveste. Men rike mennesker tenker først og fremst på seg selv og sine egne egoistiske behov.

Trist!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt