Kommentar

En kristen versjon av New Age

Den 6. juli 2011 kunne vi lese på nettsidene til Korsets Seier; "Ni av ti evangeliske ledere forkaster framgangsteologien." Allikevel er denne type teologi på frammarsj her i Norge. Hvorfor?

Min generasjon kristne her i Norge (eller Norden for den slags skyld) vokser opp i en kristenkultur som bærer tydelige preg av framgangsteologien.

Det er mye negativt med denne type teologi, FORDI de likestiller det å følge Jesus (Guds Ord) med å leve et framgangsrikt liv, et lykkelig liv, et seirende kristenliv. Sykdom, fattigdom, prøvelser og trengsler, vil alt bekjempes i Jesu navn, og med bibelvers og løfter som "ekstra krutt". Og plutselig kan man likestille mye av denne typen teologi med New Age. Som handler om akkurat det samme. Å være lykkelig, ha et framgangsrikt liv og selv være gud. Ja, for det er jo det man blir? Du får så stor tro på din egen tro, at du til slutt, (som regel ubevisst) ser på deg selv som gud. Du er uovervinnelig med bibelen for hånden og øyet.

Faktisk er det temmelig store sjanser for at jeg ødelegger mer for Gud, enn jeg "hjelper" han. Vi leser bibelen som en slags oppskriftsbok for hvordan vi skal leve et seirende liv.

Så hvorfor er denne type teologi så populær i landet vårt, i norden, for tiden? Vel, vi ser at på lik linje vokser også New Age. Det er samme konseptet. Vi blir mer og mer materialistiske, og som kristne har vi de samme begjær og lengsler som de ikke-troende. Men vi bare skjuler det i en "rettferdiggjort" tro. Leser vi bibelen, -virkelig leser hva som står der, -så ser vi at det ikke er et budskap om å ha et lykkelig, framgangsrikt, seirende kristenliv.

Vi leser at vi skal hates av alle for hans navns skyld. Vi skal forfølges.

Og hva med Job, som måtte gå gjennom flere år av sitt liv i lidelse, og med store tap? Han ropte til Gud om å få dø! Og Job sto ikke og siterte bibelvers og ba ropende i tunger! Han var dønn ærlig med både Gud, seg selv og de rundt.

Og der har du hele poenget. GUD TÅLER AT VI ER ÆRLIGE. Vi må snakke sant om livet.

Og det gjør vi ikke når vi følger framgangsteologien. Eller herlighetsteologien. Eller det karismatiske. Kall det hva du vil.

Men Gud ble MENNESKE. Og mente aldri at vi skulle prøve å bli gud.

For det handler ikke om å seire! JESUS seiret for 2000 år siden, og vi kan ta imot! TA IMOT! IKKE GI! IKKE KJEMPE!

Vi trenger ikke gjøre noenting. Vi har blitt gitt en gave. En relasjon til vår Far i himmelen. En ekte Gud. Ekte mennesker. Vi når ikke mennesker ved å lage en himmelsk illusjon. De ikke-troende trenger å møte kristne som snakker sant om livet, -og om Gud. Og det er ingen motsetning der. For det er nettopp da, når vi snakker sant om livet, på godt og vondt, at andre kan se skatten i leirkaret.

Det er mitt håp og min bønn... At vi skal forstå at vi ikke er skatten. Vi er leirkaret. Vi skal ikke ta på oss glasur, ikke lime oss sammen, ikke male dekor på oss selv. For Skatten i oss er mer enn nok. Det er fullbragt.

Så begynn å  klatre ned fra den stigen du har klatret opp så lenge. Gud ble menneske. Han vil at vi skal være det, vi også. Mennesker. Ekte mennesker.

Vi trenger ikke rope og brøle og hoppe og klappe i hendene og vise hele verden at vi eksistrer. Gud ser oss også i det stille, på vårt eget soverom, hvor vi kan komme i bønn, med bare Gud som selskap. Ingen tilskuere. Du trenger ikke bruke åndelige ord. Du trenger ikke legge til et salig tonefall. Bare snakk til Gud som din beste venn. Han hører deg. Han venter på at du skal ta kontakt. Og det er aldri noe poeng for Gud å gjøre deg perfeksjonert. Gud ønsker å leve gjennom deg. Bare bruk tid med Han. Så vil Han automatisk prege livet ditt med sine frukter. Med godhet, mildhet, tålmodighet, glede, kjærlighet, barmhjertighet.

Så kjære kristen-norge.. ; vær mennesker. ekte mennesker. ekte kristne. Dere er skapt i Guds bilde, dere er Guds barn, IKKE gud selv. Vær ydmyke og takknemlige. Og åpne øynene deres for hvordan djevelen lager en kristen versjon av new age, og dermed ødelegger for så altfor mange.

Gud er mer enn stor nok til å få fullført sin plan her på jord, uten din hjelp. Det er GUD som virker i alt og alle. Slutt å streve. Hvil i Guds nærvær. Alltid. Så vil Hans godhet og vilje strømme gjennom deg, uten at du tenker over det :-) Det er mye kjekkere å se tilbake, og oppdage alt Gud har gjort gjennom ditt liv, -enn å hele tiden se framover, og planlegge hva du kan gjøre for Gud. For svaret på det er: INGENTING.

Det er forskjellige kraftige virkninger, men Gud er den samme, han som er virksom og gjør alt i alle.  1. Kor 12,6

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar