Verdidebatt

Omvend meg også!

Om Kjetil Hope kan utsette seg for det beste innen kristen apologetikk kan ikke jeg være noe dårligere. Ateister, utfordringen er herved gitt!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjetil Hope har bestemt seg for å gi seg selv en utfordring, som går ut på å utsette seg selv for impulser som kan bidra til at han forandrer livssyn. Han har blant annet utfordret kristne til å tipse ham om litteratur som kan bidra til å overbevise ham om kristendommens sannhet. Han fortjener utvilsomt honør for sin åpne holdning. Hans innlegg kan leses her.

Som kristen kjente jeg meg utfordret av Kjetil Hope sin åpne innstilling. Jeg burde jo også være villig til å la min kristendom konfronteres med gode argumenter som kan gi opphav til alternative måter å betrakte livet på. Selv om det også hadde vært spennende å utfordres av andre religiøse overbevisninger, ønsker jeg i første omgang å utfordre meg selv til å lese ateistisk apologetikk.

Selv om jeg tar imot alle innspill med takk, ønsker jeg å komme med et bestemt ønske. Jeg er ikke primært interessert i ateister som argumenterer mot religion, men ateitister som argumenterer for sin egen ateisme. Jeg ønsker å lese ateister som forsvarer sin virkelighetsoppfatning mot de sterkeste innvendingene som kan reises mot deres posisjon, og som postivivt viser hvordan ateisme kan gi opphav til måter å betrakte og leve livet på som er bedre enn religiøse.

Det er som kjent ofte lettere å argumentere imot et syn man ikke deler, enn å gi positive grunner for sitt eget syn. Jeg er mest vant til å lese religionskritikk fra ateistisk hold, men nå ønsker jeg altså å lese noe som kan overbevise meg om

(1) fraværet av tungtveiende grunner for ikke å være ateist

(2) de gode grunner som finnes for hvorfor jeg burde vurdere å bli ateist.

Så, ateister, utfordringer er herved gitt. Hva er det jeg burde lese som kan overbevise meg om at ateisme er tingen? Jeg tør ikke love, som Kjetil Hope, at jeg vil lese en bok i måneden, men kan love at jeg ønsker å se nærmere på dette.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt