Espen Utaker

298

Utroskapsside fortsetter

«Er du gift? eller i et forhold? Gjør livet levende - Finn din affære idag!» heter det på den norskeide nettsiden som er anmeldt får å oppfordre til utroskap.

Publisert: 29. jun 2011

Reklamen for det norskeide nettstedet viktoria.milan strider ikke mot god markedsføringsetikk, mener den svenske reklameombudsmannens opinionsnemnd. I Sverige har 206 anmeldt reklamen. Les mer på vl.no

- Ingen som er lykkelig i sin parrelasjon kommer til å bruke vår tjeneste bare fordi vi reklamerer for den, sier daglig leder Sigurd Vedal. 

Selskapets forretningsidé er basert på at gifte og samboende skal være utro mot partneren eller ektefellen. 

Er det greit at nettsteder tjener sine penger på å oppfordre til utroskap? 

Kommentar #1

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.

Er det greit at nettsteder tjener sine penger på å oppfordre til utroskap?

Moralsk sett er det ikke greit.

Men moralsk sett er det mye reklame som ikke er greit. Reklame rettet mot barn, reklame som får unge jenter (og gutter) til å få spiseforstyrrelser. Reklame om "storgevinsten" som får enkelte til å ruinere seg og hele familien økonomisk fordi de blir spilleavhengige.

Men det er klart at på denne nettsiden så oppfordrer man jo til direkte umoralske handlinger. Utroskap er jo et svik mot den som står en aller nærmest her i livet, så sant ikke begge parter er enige i at det er greit. Men da kalles det jo ikke utroskap.

Det er et hav av "fristelser" der ute for mennesker som er i et forhold. Kanskje spesielt dersom den ene i forholdet savner intimitet og sex. Og fristelsene finnes mange andre steder enn på nettet. Folk finner seg elskere/elskerinner gjennom jobben, i vennekretsen, på byen, osv.

Jeg tror ikke forbud mot slike nettsteder er veien å gå.

Istedet har jeg troen på å fokusere på hvordan folk skal opprettholde lykken i et forhold, og pleie det for å forebygge de store problemene. I tillegg tror jeg at det å være mer bevisst på valg av partner har mye å si. At den store kjærligheten er mer enn bare forelskelse og tiltrekning. Det handler også om at man bør være like på de viktige tingene i livet, hvis ikke så vil man før eller siden ofte få problemer.

Bevisstgjøring rundt det med hvor stort ansvar man faktisk tar på seg når man blir sammen med noen er også viktig. For med det å dele livet sitt med noen, så følger det også med et enormt ansvar for den andre personen. Da kan man ikke bare stikke halen mellom bena og løpe fra problemer. Enten ved å bare regelrett stikke, eller ved å drukne problemene i feks utroskap. Da bør man være voksen nok til å enten jobbe seg igjennom problemene, eller jobbe seg ut av forholdet. Når hver stein er vendt på for å finne løsninger, men ingenting er å gjøre med det, så kan man gå med god samvittighet.

Og man gjør selvfølgelig et forhold slutt før man i det hele tatt begynner å vurdere å se seg om etter noen andre! Klarer man ikke det, så bør man faktisk forbli singel.

Å gå inn i et forhold krever egentlig mye forarbeid. Det samme gjelder dersom man skal forlate et forhold på en verdig måte. Og dem som har barn sammen med den de er sammen bør tenke seg ekstra godt om. Å risikere vennskapet for evig og alltid med den andre foreldren fordi man bare skal "luske seg til en tur i buskene med noen", bør man ikke risikere dersom man faktisk bryr seg om barna sine mer enn seg selv.

Kommentar #2

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

grav ikke en annens grav

Publisert over 10 år siden

-den som graver en annens grav, skal selv falle i den-

Velkjente ord, Guds ord, de åndelige urokkelige lover, kan et menneske ikke kjempe mot, vi har ingenting å stille opp med, mot dette, heldigvis, på denne måten kan en unngå snarer av denne type, fra sine nærmeste, som i mangel på Gudsfrykt, kan finne på å legge ut.

I en tid, der media har stor makt, som et eksempel fra dette innlegget, ingen kjærlighet, kun bruk og kast mentalitet, og disse folka stiller seg i gapet av synden, som Guds ord advarer mot. Ikke uten grunn for konsekvensene for slike handlinger vitner ikke bare om svik og elendighet, men sunnhet og helse erstattes med dårskap på første klasse.

Menneskers holdninger taler sitt eget språk, slik hentes nyttig informasjon, de små signalene forteller oss egentlig veldig mye, intuisjonen blir også en lagkamerat.

lise

 

Kommentar #3

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert over 10 år siden

Man kan ikke forby alt man ikke liker.

Kommentar #4

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Avtalerett er frihet - Kriminelt å arbeide for kontraktbrudd

Publisert over 10 år siden

Et ekteskap eller et samboerforhold er en AVTALE.

Å bryte avtaler, løfter skal være BÅDE umoralsk og kriminelt. Helt uavhengig av den enkeltes sexualetikk.

Derav følger at å arbeide for avtalebrudd, løftebrudd er å arbeide for noe som er kriminelt.

Er folk uenige i at kjærlighet er det mest seriøse som finnes, så må de selvsagt sette opp samlivskontrakten/samlivsavtalene deretter. Er det en del av avtalen å ha noen "på si", så skal det heller ikke være kriminelt.

Feilvurderingen mange liberalister gjør, er at man gjør denne type spørsmål til spørsmål om sexualmoral. Det er det selvsagt også. Men det er ikke det som er det vesentlige.

AVTALEN er det vesentlige.

I samfunn hvor ord ikke betyr noe, har man kaos. Et løfte er hellig. Det er en naturlig rettighet at folk holder sitt ord. Om ikke, så gjelder ikke kontrakter.

Samme prinsipp gjelder to mennesker som har gitt værandre løfte om trofasthet og kjærlighet. Å gi sitt ord er en avtale.

Avtalerett er frihet. Motsetninger er undertrykkelse, bedrageri, kaos etc.

Kommentar #5

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.

Avtalerett er frihet.

Når det kommer til de fleste forhold, så vil det være svært mange "avtaler" som ikke er eller kan bli konkrete nok. Det er svært mye man forventer av sin partner, men som man kan ha forskjellig syn på.

Det er jo ikke avtalebrudd fordi om kona sier at mannen bryter en avtale han mener han aldri har inngått dersom hun "nekter" han å dra på fotballkamp med kameratene. Fordi hun har oppfattet "rett og galt" forskjellig fra han.

Men har man lovet hverandre troskap, og det å vise hverandre respekt, så blir man verken følelsesmessig eller fysisk involvert på noe vis med noen andre, samt at man aldri snakker nedsettende til eller krenker sin partner. De to tingene er egentlig ganske konkrete og enkle å sette klare grenser for seg selv på.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere