Espen Utaker

298

Hva bør Israel gjøre med Gaza-flåten?

Om få dager setter Ship to Gaza av gårde fra Hellas med kurs for Gaza. Hva synes du Israel bør gjøre med båtene?

Publisert: 27. jun 2011

Bør Israel borde båtene som i fjor? Bør de la dem passere til Gaza? Finnes det andre muligheter?

Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Liten fare for gjentagelse

Publisert over 10 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.

Bør Israel borde båtene som i fjor? Bør de la dem passere til Gaza? Finnes det andre muligheter?

Israel vil neppe gjøre samme dumheten som forrige gang - prisen er for stor.

Allerede samme dag som Israel kunngjorde at journalister ombord i det ankommende skipet - hvis skipet da unngår en mulig gresk streik denne uken - skal få innreiseforbud i 10 år til Israel, så trekkes truselen tilbake. Igjen etter internasjonalt press - denne gang fra journalistene.

Israel bør - for å redde ansikt - borde båten(e), sjekke at det ikke er kontraband ombord, og så la seilasen gå videre til Gaza.

Kommentar #2

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Israel bør - for å redde ansikt - borde båten(e), sjekke at det ikke er kontraband ombord, og så la seilasen gå videre til Gaza.

Det er bare tull, hadde det vært oppriktighet i hjerte på de som leverer hjelpen til palestina, så kunne de bare ha lagt til en annen kai så kunne israel sjekke lasten. Israel har sagt seg villig til å transportere hjelpen til palestirnenre. Så hva er motivet med at de vil bryte de rreglene som Israel har satt. Motivet er åpenbart, de har noe å skjule.

Kommentar #3

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hva er hensikten?

Publisert over 10 år siden

Det er jo åpenbart at hensikten - som med det meste av all annen handling rettet mot staten Israel - er om mulig å framprovosere handlinger som hos IDF som kan benyttes for å vinne verdensopinionen.  Jo mere blod og ... i beste fall død det er mulig å lokke fram i handling desto bedre for saken.

Selve lasten kan jo ankres inn til Gaza via en havn i Egypt eller leveres til israelske myndigheter for sjekk, men det er jo åpenbart ikke lasten og innholdet som er det viktige - det er som er hensikten er om mulig å lokke Israel ut på glattisen.

Kommentar #4

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 10 år siden

Sjekke flåten for våpen og materialer som vil bli brukt til den palestinske krigsmaskin, og la resten passere.

Med åpen grense mot Egypt må disse konvoiene være lite aktuelle nå om dagen. I den utstrekning det måtte finnes varer å få kjøpt i Egypt kan de vel ta med seg det de trenger derfra.

Konvoier er såååååååååååå 2010, azz.

Kommentar #5

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Det

Publisert over 10 år siden

er det rimeleg enkelt å svare på. La dei få legge til i Gaza. Det er i tråd med internasjonale lover.

Kommentar #6

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Det

Publisert over 10 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Sjekke flåten for våpen og materialer som vil bli brukt til den palestinske krigsmaskin, og la resten passere.

er korrekt!

Kommentar #7

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 10 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.

Så hva er motivet med at de vil bryte de rreglene som Israel har satt.

Vise at reglene Israel setter ikke er riktige og at Israel ikke kan fortsette slik? Få fokus på Israels uakseptable politikk?

Kommentar #8

Per Einar Sønnesyn

352 innlegg  1671 kommentarer

Eit svar frå USA:

Publisert over 10 år siden

HaAretz fortel om ei jødisk kvinna , Ann Wright, tidlegare amerikansk diplomat og oberst, i brodden for 36 amerikanarar :"Thirty-six Americans intend to join the flotilla on board the ship they call The Audacity of Hope, which just happens to be the title of a book by President Barack Obama.According to information provided by organizers of the U.S. boat, a quarter of the passengers are American Jews. Ann Wright, a retired colonel from the U.S. Army reserves and one of the boat's organizers, says the goal of the voyage is "to confront the illegal Israeli blockade of Gaza, and U.S. government protection of Israeli criminal acts."

 

"As a former U.S. diplomat and retired military colonel," she says, "I strongly believe it is the responsibility of citizens to act when our governments fail to protect the human rights and dignity of any people - in this case, the Palestinians."

Ray McGovern, a retired CIA analyst who used to prepare morning intelligence briefings for several U.S. presidents, said the group will spend several days in Athens, "doing some training on nonviolence," and then the boat will sail from Greece to Gaza.

Are you sure that, with an open Egyptian border and current events in Syria and Libya, Gaza is the most urgent place to sail to?

"All the crossings except for Rafah are still controlled by Israel. Pedestrians are being let through Rafah - it's on and off - but the substance is that they need a decent system, and the need continues to be great. There is wreckage of facilities in Gaza that need to be rebuilt. You can't know about it and do nothing. The fact that more Syrians and Libyans are being killed now than Gazans - it's not an argument. There are 1.5 million hostages in Gaza suffering unnecessarily, and it needs to be called attention to."

Per Einar

Kommentar #9

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Israel

Publisert over 10 år siden

burde invitere all verdens journalister til å filme hva som disse båtene befrakter i såkallt fred og fordragelighet, så kunne vi slippe å sitte her å diskutere hva som "foregikk" i etterkant.  Jeg må si jeg er litt lei av å få all informasjon ad omveier hver bidigste gang det skjer noe nede i midtøsten...

Kommentar #10

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Alternativ løsning?

Publisert over 10 år siden

Legger inn en snutt som viser en alternativ løsning hvis en absolutt skal liksom hjelpe terroristorganisasjonen Hamas

http://www.youtube.com/watch?v=Ojd_scGIRgQ

Kommentar #11

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Hva med å...

Publisert over 10 år siden

...sage av propellene på båtene? Kanskje ikke så orginalt, men det virker åpnebart. Bare spør Torstein Dahle.

Kommentar #12

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Sannheten bak "frihets"flåten

Publisert over 10 år siden

Legger inn en snutt med denne tittel

http://www.youtube.com/watch?v=fEmmu6UEJPk&NR=1

Var som jeg skulle ha sagt det selv!

Kommentar #13

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Israel må håndheve blokaden

Publisert over 10 år siden

Det er vel generelt vanskelig å svare på hva Israel bør gjøre med de nye forsøkene på å bryte blokaden, så lenge vi ennå ikke vet hvilke scenarioer de vil stå overfor.

Det som imidlertid er helt klart er at Israel ikke kan tillate dem å bryte blokaden. Selv om mange framsetter tomme påstander om at blokaden skulle være i strid med internasjonal lov, forandrer ikke det følgende fakta:

Det er temmelig umulig å hevde noe annet enn at Israel er i militær konflikt med området Gaza. Dermed er Israels blokade lovlig, og mht. håndhevelse av blokaden er det ikke noe tvil om at den også kan skje i internasjonalt farvann, hvis det kan fastslås eller sannsynliggjøres at de fartøy det er snakk om har til hensikt å bryte blokaden. Og det har de jo selv tydelig gitt til kjenne.

Det eneste lille argument som man kunne bruke/brukt mot Israel i den forbindelse er at Gaza ikke er en (selvstendig) stat, og at således folkeretten ikke gjelder for dem. Men da blir det hele absurd, fordi Hamas erklærte målsetning er å ødelegge Israel, og er "godt" utrustet med moderne militære midler. Dessuten er det jo nettopp (en del av) en statsdannelse de tar sikte på.

Et moment som ikke er så mye fremme i diskusjonen, er at berettigelsen av en blokade også er knyttet til hvor og hvordan den som erklærer en blokade er i stand til å håndheve den. Den må håndheves konsekvent, og til fulle, ellers vil jo blokaden ikke være effektiv.

Man kan lure på hva slags hjernevirksomhet som finner sted hos disse aksjonistene, om det i det hele er noen. Flere har falt fra, bl.a. stortingsrepresentanter - og det har jeg full forståelse for - når det kommer til stykket frykter de selvsagt for sine liv. De må jo vite at de begir seg inn i et militært og område med høy spenning, og at de således langt fra blir å anse som sivile turister.

Det er klart Israel, som en sivilisert nasjon, vil kvie seg for blodsutgytelse, og de er nok også mye mer forberedt på det verste nå enn forrige gang. Men om det kommer til kamp er selvsagt Israel i sin fulle rett til å skyte for å drepe.

Det er dette ytterst alvorlige faktum man skulle håpe og tro til slutt gikk opp for disse merkelige kreaturene.

Vi får se hvor mange som tør begi seg inn i krigen.

 

 

Kommentar #14

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 10 år siden

Jeg håper den israelske regjering har en bedre taktikk enn den Øystein Hanssen foreslår. Det er aldri meningen at medisinen skal drepe pasienten, og det håper jeg "dr. Netanyahu" er seg bevisst. Situasjonen kaller på all dne kløkt og list han kan mestre. Det blir ingen fred uten at man tar hensyn til menneskene i området.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere