Verdidebatt

Guds ord har befaling til ALLE

Jeg så på Dr. Phil i dag og ble skikkelig provosert. Tror folk at Guds ord bare gjelder for kristne? Skjønner de ikke at Gud, gjennom bibelen, befaler ALLE mennesker på ALLE steder til å leve rett?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har akkurat sett på "Dr. Phil" på TV3, der han snakket om hva som foregår inne i hodet på kvinner som blir elskerinner til gifte menn, og kvinner som har hatt elskere. Elskerinner og avvendte elskerinner og forsmådde ektemenn var i studioet, i kjent stil. 

Dr. Phil er sikkert en hyggelig mann, og for det som finnes av amerikanske talkshow-verter, så er han kanskje den mest frittalende av dem alle. Han tør å si en del ting som andre kanskje skygger unna. Det skal han ha for.

Men mye av konkluderingen i programmet dreier seg som "Samfunnet ser på det som feil", "Jeg er for god til å bli behandlet sånn", "Jeg klarer ikke å stole på min kone, som har hatt en elsker i lengre tid (som jeg var utro med under mitt første ekteskap)" osv. Gjestene prøvde på alle mulige måter å rettferdiggjøre sine egne handlinger, sett i forhold til andre mennesker. 

I dag slo tanken meg igjen:

- Tror nordmenn flest at bibelen ikke gjelder for ALLE mennesker? Tror de at de kan komme unna Guds dom, og at bibelens befalinger bare gjelder de kristne? Tror virkelig folk at det som bibelen befaler oss å gjøre, bare gjelder for de som er "født sånn/sånn anlagt/har riktig fødsel/sånne interesser" eller lignende. I så fall er det utrolig synd.

Apg 17,30 Sannelig, disse uvitenhetens tider har Gud båret over med, men nå befaler Han at alle mennesker alle steder skal omvende seg.
Rom 5,18 Altså, slik som fordømmelsen ved den enes fall kom over alle mennesker, slik blir Den Enes rettferdige gjerning for alle mennesker til livets rettferdiggjørelse.
Bibelen forteller oss at INGEN kommer inn i himmelen basert på egne gjerninger. Ingen. Derfor er det kun Jesu stedfortredende offer som gjelder som inngangsbillett til himmelen. Denne må tas i mot og gjøres personlig.
Gud har ingen barnebarn. Hver enkelt person må ha et personlig forhold til Jesus Kristus for å komme inn i himmelen.Dette er vårt ansvar som kristne å få formidlet til hele verden.
Forkynnelsen om at bibelen, Guds eneste ord til alle mennesker, må komme ut til ALLE mennesker. På den siste dag må alle ha fått muligheten til å høre dette, og ha hørt at Jesus er den ENESTE mellommannen mellom Gud og mennesker.
Dette har du og jeg ansvaret for å formidle til alle våre venner, våre familiemedlemmer og til personer som vi nyter tillit hos og solide relasjoner til.
Hva tenker du om saken?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt