Verdidebatt

Stortingsrepr. tanker om Den norske kirke

I VLs "Min Tro" lørdag 11.juni er det en av stortingsrepr. fra SP som forteller om oppvekst, liv og tro og kommer med noen tanker om Den norske kirke. Tankene som gjorde meg oppgitt var synet på kirkens fremtid og på Dnk og homofili.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Jeg tenker for eksempel på kirkens syn på homofili. Jeg tenker at Gud skapte vel homofile også... Jesus var ikke gift, og vi vet ikke hva han var, heller." Litt av en argumentasjon! I Dnk er det ikke bare et syn på homofili. Det er ikke noe som heter "kirkens syn på homofili."

Og videre begrunnes frykten for at Dnk blir for snever dersom Dnk selv får ta ledelsen: "Jeg er opptatt av folkekirken, og jeg er redd for at det ikke skal være plass til meg og mitt vanlige liv." Biskoper, bispedømmerådene og kirkemøtet har like store forskjeller i syn på mange saker som det er forskjeller i stortinget. Og Dnk vil på samme måte som før henvende seg til enhver innbygger. Forskjellen er at Dnks medlemmer endelig selv både kan være deltakere lokalt og være med sine representanter å styre båten.

Hvordan er det mulig at en stortingsrepr. som er partiets kirkepolitiker kan ha så lite fakta om Dnks forskjellige syn på mange ting? Og mht. SP: Partiet som vil at landet i politisk forstand mest mulig skal styres lokalt, ønsker ikke at Dnk skal ledes av sine egne, med utgangspunkt i det lokale. Noe skurrer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt