Verdidebatt

Medina i Oslos pop-Mekka

Han har ligget øverst på VG-lista i ukevis, hans første opptreden utenfor hjemlandet USA ble i Notodden og ikveld synger han foran 100.000 publikummere på Rådhusplassen i Oslo. Nordmenn hyller den 26 år gamle Chicago-sangeren Chris Medina. Selv tror han at det kommer av at vi forstår hva han synger om: Vi sier ikke: ”Jeg elsker deg” - hvis vi ikke virkelig mener det.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

- Det kan handle om kulturen, svarer Chris når Starlounge spør ham hva han mener er årsaken til suksessen han har hatt i Norge med den følelsesladde låten "What Are Words". - I USA sier folk "jeg elsker deg" hele tiden. Men i Norge har jeg forstått at man ikke sier det hvis man ikke virkelig mener det, fortsetter han.

Chris' historie i rampelyset startet da han i vinter deltok i den amerikanske versjonen av ”Idol”. Det var likevel ikke først og fremst hans tolkning av The Scripts låt ”Breakeven” som rørte millioner av amerikanske TV-tittere da audition-avsnittet ble vist, men hans tragiske kjærlighetshistorie.

To måneder før Chris skulle gifte seg med ungdomskjæresten Juliana Ramos, ble hun utsatt for en alvorlig trafikkulykke som resulterte i at hun ble multihandikappet. Og det er denne historien "What Are Words" handler om - og valget om å bli ved forlovedens side.

- Det er et løfte jeg ga henne, ikke bare som min forlovede, men også som min beste venn. Så hvis vi – Gud forby – ikke blir gift, kan jeg fortsatt oppfylle det løftet. For det er et enkelt løfte; ”jeg skal ta vare på deg”, sier Chris. At han valgte å bli ved kjærestens side etter ulykken, imponerer fansen. Selv hevder han imidlertid at valget ikke var vanskelig.

- Det var et enkelt valg fordi jeg ikke visste hva jeg kunne forvente meg. Hadde jeg kunnet se inn i framtiden og visst at det ikke var mulig for henne å bli bedre, da hadde det nok vært et vanskelig valg å ta. Men valget om å bli var lett fordi jeg ikke visste noe. Jeg ville ikke forlate henne, og så, kanskje om to år, hadde hun vært helt frisk. Jeg var så lykkelig over å ha møtt en som henne at jeg skulle gjøre hva som helst for å få henne tilbake, sier Chris til Starlounge.

Svarene kommer lett for Chris – han har fortalt historien så mange ganger i løpet av våren, blant annet som gjest i legendariske TV-program som ”The Tonight Show with Jay Leno” og ”Good Morning America”. Men når Starlounge spør ham om hvorvidt han hadde villet at Juliana skulle ha blitt hos ham hvis alt hadde vært motsatt – hvis han var den som var blitt skadet – er Chris derimot usikker på sitt svar.

- Jeg vet ikke, sier han etter en lang tenkepause. - Jeg vet ikke hvordan det er fra den andre siden. Jeg hadde bare villet at Juliana skulle ha elsket meg og husket meg. Men jeg skulle aldri ha bedt henne om å bli. Jeg hadde sagt at hun skulle gå videre med livet sitt – men bedt henne om å være glad i meg, besøke meg og klemme meg.

Chris Medina er blant artistene som i kveld opptrer på VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo fredag kl.20.00. Konserten vises også på NRK1 fra klokken 20.55.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt